Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 12 april 2016

Klimatsmart frukost på nyfångade gräshoppor


På Narrskeppet ryktas det om att Naturskyddsföreningens Svante Axelsson i sommar ska bjuda sina såta vänner Åsa Romson och Gustav Fridolin på en frukost i det gröna med nyfångade gräshoppor, fjärilslarver och spyflugor på menyn. Kanske får Mattias Goldman och Greenpeaces Annika Jacobson också vara med på kalaset. 

Huvudskälet till denna nytolkning av Manets berömda tavla är de ständigt återkommande larmen om metanets påverkan på klimatet. Enligt experter som FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan är ju rött kött onyttigt för människor och för klimatet enär det ger cancer och avgaser från kor och spillning. Det lär finnas 1 900 arter av ätbara och näringsriktiga insekter och över en miljard människor som dagligen tuggar på dem.

Tillsammans med koldioxid är metan en av de kraftigaste växthusgaserna, säger FN:s klimatvetare. Trots att halten i atmosfären uppgår till endast 1,7 ppm. Helium finns det tre gånger så mycket av och koldioxid 230 gånger mer av. Av metanet kommer 19 procent från naturgas och kolanvändning, medan jordbruket svarar för 33 procent, varav 12 procent från risodling och 21 procent från köttproduktion. Fyllnadsmassor och avlopp skickar upp 11 procent i atmosfären och eldning av ved och dynga står för 8 procent. I princip kan metanet i atmosfären liknas vid den berömda pissen i Mississippi.  
Insektstallrik 

Trots det menar Barack Obama, Al Gore & Co att vi måste minska utsläppen för att stoppa den galopperande globala uppvärmningen (som vi för övrigt inte har sett några tecken på under snart två decennier). Avsikten med dessa skräckrapporter är självklart att den amerikanska regeringen vill ta kontroll över både olje- och den petrokemiska industrin. Från USA sprids budskapet att ansvarsfulla regeringar kan styra världens klimat genom att minska utsläppen av koldioxid och metan - och tyvärr finns det starka krafter inom miljörörelsen som backar upp denna idioti. Bloggaren Paul Driessen har kallat detta "ett stort bedrägeri". Han har också föreslagit rostade kackerlackor som en av rätterna på Vita husets middagar och Skeppsgossen vidarebefordrar härmed förslaget till såväl hovet som Nobelstiftelsen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare