Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 18 april 2012

Än är han inte uträknad

På filmfestivalen i Toronto visades härom dagen en dokumentärfilm med titeln “The Island President”, hälsad med “stående ovationer” av de röd-gröna filmälskarna. Den är gjord av Jon Shenk och är en enda lång hyllning till den avsatte presidenten Mohamed Nasheed och hans kamp för att "rädda" Maldiverna från drunkningsdöden. Något för STV:s "vetenskapsredaktion" att köpa in...


Skeppsgossen trodde att Nasheed satt i fängelse eller åtminstone i husarrest efter fifflet med pengarna från den internationella katastrofhjälpen, men nu har han dykt upp som gubben ur lådan. Han fanns på plats i Toronto och höll ett anförande, som var en ren snyftorgie uppblandad med grova beskyllningar mot världssamfundet om folkmord. Och fortfarande talar han om landets invånare som ”mitt folk” fast de avsatte honom i februari (se Skeppsgossens kommentar 8 februari).

Det här är ett utdrag ur hans anförande: ”Vi är så små och mobbade. Det är fel att mobba. Men vi är inte arga. Vad som än händer, om vi så alla dör, får vi inte visa vrede mot de människor som mördat oss. Vi kan inte driva kampanjer mot klimatförändringarna med vrede som bränsle. Jag kan inte säga till mitt folk att det finns andra länder som försöker mörda oss. De tror att de verkar för vårt bästa och förstår inte bättre. Det enda vi kan göra är att försöka vara vänliga och fortsätta samtalet.”

Den förvirrade presidentnarren Nasheed gör uppenbarligen sitt yttersta för att bli kvar i rampljuset, påhejad av världens troende klimatdårar. Allt medan Maldiverna växer och frodas som aldrig förr (se Skeppsgossens inlägg 12 april). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare