Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 18 april 2012

Hälsning från Stora Barriärrevet: Korallerna lever och frodas
Med gårdagens flaskpost anlände följande hälsning från Stora Barriärrevet:


Varmare hav behöver inte betyda att korallerna i Stora Barriärrevet utanför Australien dör som klimatalarmisterna hävdat i åratal. Det visar en ny forskningsrapport, enligt uppgift den största som hittills gjorts.

Forskarna har studerat över 35 000 korallkolonier på 33 rev i syfte att ta reda på vad som händer vid en eventuell (och ännu ej inträffad) uppvärmning av vattnet. De blev “förvånade” över resultatet. Det visade sig nämligen att vissa arter decimerades medan andra i stället växte till.

Det finns alltså anledning att glömma skitsnacket om att döende korallrev fungerar som någon sorts varningsklocka för pågående klimatförändringar. Blekning och försurning drabbar vissa arter men långt ifrån alla, heter det i rapporten.

Först den oväntade isutbredningen i Antarktis, sedan räkningen av kejsarpingvinerna, sedan den växande isbjörnspopulationen i Arktis och nu de motståndskraftiga korallreven – framtiden ser betydligt ljusare ut för Moder Jord än vad de senaste årtiondenas klimatnarrar försökt få oss att tro!

Vad ska de nu hitta på att skrämma oss med?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare