Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 9 april 2012

Det gröna slaveriet
Stalin mördade miljoner människor för att industrialisera Sovjetunionen. Den nya vänstern och de gröna kommer också att ta död på miljoner människor när de avindustrialiserar Västerlandet. De har redan många liv på sitt samvete. I Europa dog tusentals människor av köld, direkt eller indirekt, under den gångna vintern. Därför att de inte hade råd att värma sina bostäder längre.


Så skriver den alltid läsvärde Daniel Greenfield i ett inlägg på sin blogg ”Sultan Knish”. Det låter kanske överdrivet och fränt i svenska öron, men i grunden har han rätt. Läran om den förnybara energin har blivit den nya kommunismen, ett ideologiskt program som aldrig kan bli verklighet men som vi vanliga människor ändå måste vara beredda att offra livet för.

Storbritannien har blivit ett föregångsland för alla som tror att vi måste ställa om till ett energisnålare samhälle. Där kommer två av tre bostäder att få betydligt högre värme- och elräkningar under de närmaste åren. Det är lätt att skylla höjningarna på energibolagen, men faktum är att det är den gröna politiken som är boven. Konsumenterna får betala för vindfarmerna och andra voodootekniker som anses kunna bromsa klimatförändringarna.

Amerikanerna gnäller över bensinpriser som är 50 procent lägre än vad vi får betala i Europa. De höga bensinpriserna är ingen tillfällighet, varken i USA under Obama eller i Sverige under Reinfeldt. De är en del i de grönas strategi, det framgår av alla uttalanden av ansvariga ministrar.

Konstigt nog fanns det en tid när folk kunde värma sina hus, köra sin bilar och ha råd att äta, skriver Daniel Greenfield. Denna gyllene period raserades av ”arbetarklassens vänner”, som insåg hur angeläget det var att göra livet hårt och eländigt för den stora massan och som nu försöker hitta sätt att göra tillvaron ännu svårare för en ännu större massa.

Naturligtvis görs allt detta för allas bästa. I varje fall någons bästa. Förnybar energi sägs göra varje land självförsörjande, men sedan den gröna politiken antagits har Storbritannien blivit en nettoimportör av energi. Skottland och Wales väntas komma efter.

När allt annat går åt pipan kan man alltid fiffla med siffrorna. Lova omöjliga energibesparingar genom ökad effektivitet. Lova nya jobb… Det har man sagt i USA och härhemma men inget av Obamas eller Reinfeldts löften har infriats. Däremot har som vanligt de rätta människorna i de rätta gröna företagen tjänat storkovan.

Daniel Greenfield igen: ”Grönt är för stort för att skrotas, sak samma om människorna fryser sig blåa. De gröna politikerna tutar i oss att vi måste minska vår inverkan på klimatet. Priset har hittills var så där en 10 000 ihjälfrusna pensionärer under den gångna vintern.”

Västerlandet är inte så rikt som vänstern försöker inbilla oss. Det är bara rikt på resurser, kunskaper och teknologi. Om allt detta tas bort blir Västerlandet snart mycket fattigt. Det är vad som håller på att ske nu när den gröna inhumana ideologin vinner alltmer mark och allt större inflytande i Västvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare