Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 28 april 2012

En kättare om klimathotet
Den här bilden är lånad från Alan Carubas blogg ”Warning Signs”. Han skriver: ”Det finns s.k. forskare som mäter mängden metan i ko-pruttar för att rädda världen på ett eller annat sätt. Vid ett närmare skärskådande inser man att nästan allt som miljövännerna pratar om har ungefär samma tyngd som ko-pruttar.”


En av de amerikanska akademiker som analyserat läran om den globala uppvärmningen och dess orsaker är dr W.A. Beatty, före sin pension verksam vid Florida State University. Så här skriver han i ett blogginlägg:


Det är ingen slump att pratet om den globala uppvärmningen eller som det heter numera klimatförändringarna började när Sovjetunionen upplöstes. Det här var sista chansen för en centralmakt att kontrollera massorna. Och i likhet med andra former av socialistisk filosofi är det också en religiös rörelse.

Människans klimatpåverkan är en religion som dyrkar Jorden. Det handlar om en tro som inte får ifrågasättas eller kan motbevisas. Och som i de flesta religioner är dess profeter utsatta för jordiska frestelser som pengar, makt, politik, arrogans och bedrägeri.

De som omfattar tron på en global uppvärmning är övertygade om att växthusgaserna kommer att ge oss ett klimat som leder till olika slags naturkatastrofer. Det är inget som kan bevisas vetenskapligt utan allt handlar om tro. Här finns alla de gamla religionernas ingredienser:

• Arvssynden: Människan är orsaken till framtida katastrofer, särskilt de av oss som lever i förorter och kör i suvar till köpcentra för att handla.

• Botgöring och ånger: Vi måste belastas med miljöskatter och liknande, som leder till högre priser för alla varor och tjänster och hejdar den ekonomiska tillväxten.

• Ritualer: Vi återvinner och firar både Earth Hour och Earth Day.

• Avlat: Personer som Al Gore som flyger i privata jetplan och andra flygresenärer kan köpa sig fria från sina synder genom att ”klimatkompensera” resorna.

• Profetior och hot: De troende säger att vi måste handla nu innan det är för sent.

De troende har samlats till konferenser i Durban, Rio de Janeiro, Kyoto och Köpenhamn, där prästerskapet predikar Jordens undergång. Rika länder måste betala 100 miljarder dollar per år för att hjälpa de fattiga länderna att klara klimatförändringarna. Det är alldeles nödvändigt eftersom “katastrofen är oundviklig efter 2017”.

Läran om den globala uppvärmningen har inget förbarmande med dem som är skeptiska, kätterska eller ”förnekar” sanningshalten i budskapet. Många klimatforskare har skrämts till tystnad eller frysts ut av det akademiska etablissemanget. Så mycket står på spel att en del forskare som lever på statliga anslag nedlåtit sig till att manipulera klimatdata (“Climategate”).

Idén om att vi måste räkna med en drastisk klimatförändring om 70 eller 90 år har lett till att vi omedelbart måste åsamka vår ekonomi allvarliga skador. De flesta större religioner är kloka nog att inte ge något exakt datum för det oundvikliga slutet, men det gäller inte för läran om den globala uppvärmningen. Vad kommer att hända om den globala uppvärmningen visar sig vara varken en katastrof eller oundviklig år 2017?

Den amerikanske författaren H.L. Mencken (1880-1956) skrev en gång: “Målet för all praktisk politik är att skrämma allmänheten – och få den att böna om vägledning till säkerheten – genom att hota den med en oändlig radda troll och monster, allesammans rena fantasifoster.”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare