Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 16 april 2012

Vykort från kejsarpingvinerna

Med flaskposten i veckan kom det ett vykort från Happy Feet i Antarktis.
Hej Skeppsgossen!

Det här är en hälsning från oss kejsarpingviner i Antarktis. Tack vare en satellit som fotograferat oss vet vi nu att vi är 595 000 stycken och inte 270 000–350 000 som forskarna tidigare trodde. Det känns jättebra för oss att få veta det exakta antalet, för tidigare var vi ju så hotade att Världsnaturfonden sålde pingvinandelar för några hundralappar i månaden till folk som trodde att pengarna skulle tillfalla oss.
Men riktigt bra är det förstås inte. Nu befarar nämligen expertisen att våren ska komma tidigare än normalt och smälta havsisen. Som om vi skulle bo ute på den! Just nu är det mer is än nånsin i våra trakter och vi skulle gärna se att lite av den försvann, för då slipper vi kuta så långt för att hitta öppet vatten.
Al Gore och hans gäng var visst här och hälsade på för några månader sen. De ville väl kolla den globala uppvärmningen, men de såg tydligen inget av den för sen blev det alldeles tyst.  

P.S. Vi hörde att isbjörnarna på andra sidan klotet också mår bra och blir fler och fler. Hälsa till dem från oss. D.S.

Happy Feet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare