Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 8 april 2012

Ett par påskkärringar mellanlandarNu har ytterligare två påskkärringar öppnat munnarna i klimatdebatten. I DN skriver Anna-Karin Hatt och Lena Ek att ”vi behöver en strategi för miljöbilar även efter 2013”. Ty efter detta magiska datum på vägen mot ett globalt sammanbrott upphör nämligen skattebefrielsen för förnybara drivmedel.Fortsättningen är den självklara: nya regleringar och nya skatter. De motiveras av dessa experter med att orsaken till klimatförändringarna är förbränningen av fossila bränslen. ”Trots att vi känt till detta sedan länge har den globala utvecklingen fortsatt i fel riktning.” Men det går för långsamt eftersom målet är att Sverige år 2050 ”inte ska orsaka några nettoutsläpp av klimatgaser över huvud taget”.

Klimatgaser – det var ett nytt begrepp. Troligen innefattar det inte bara koldioxid utan också metan från boskap (men inte skitsnack från center- och miljöpartister). E85 och fordonsgas lovordas i artikeln, trots att etanolen leder till en minskning av åkerareal som hellre borde användas för spannmålsproduktion och trots att fordonsgasen redan nu orsakat flera svåra bussbränder i Sverige.

Den som inte har råd att köpa en miljövänlig kvast – ursäkta, bil ska det naturligtvis vara – straffas med nya avgifter som ska betala superpremierna åt dem som har råd att visa hur klimatsmarta de är. Målet är ”en fossiloberoende svensk fordonsflotta” meddelade de båda klimathäxorna innan de klev upp på sina gasdrivna kvastar och ställde in GPS:arna på Blåkulla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare