Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 18 augusti 2013

Loggboken vecka 33
Jordens sista hopp (enligt Obama själv)


Ärkenarren framför alla andra för tillfället är förstås Barack Obama. Denne mäktige profet har förkunnat att Gaia är vred på oss för våra kolsynder och att den stora floden skall komma – som endast han kan hejda under förutsättning att vi slutar förneka klimatförändringarna. Enligt en amerikansk blogg har han bokat plats på arken för sex par och sin hund så att de kan återbefolka jorden. Bittra människor som tror på vapen och religion är dock inte välkomna…

I The Climate Scam får sig professor David van der Spoel vid Uppsala universitet en välbehövlig avhyvling. Enligt honom är det viktigaste i klimatarbetet att byta ut sin kyl och frys till energisnåla varianter. Det ska ske genom att apparater med hög energiförbrukning ska fasas ut och genom en årlig höjning av beskattningen på fossil energi. Beskattningsdelen kallar han för ”en långsiktig färdplan” och ska återföras till skattebetalarna genom s.k. ”grön skatteväxling”. En ”förändrad livsstil” och att minska förbrukningen av ”ändliga resurser” är också nödvändigt i klimatarbetet.

Klimatproblematik, Förindustriell nivå, Långsiktig färdplan, Grön skatteväxling, Förändrad livsstil och Ändliga resurser.

Ska du skriva en debattartikel om klimatet så använd dessa ord. Sedan kan du bara fylla ut med passande meningar allt efter tycke och smak och gärna en personlig anekdot på det. Sedan är du hemma.

Allt enligt Lena Krantz (http://www.theclimatescam.se).


Backup-diesel för vindkraft 

En officiell hemlighet som det inte skrivits mycket om i media är att britterna löst backup-problemet med vindkraftverken på ett fiffigt sätt. I anslutning till vindfarmer på olika ställen i landet har man bakom diskreta plank placerat ut erforderligt antal dieselgeneratorer i containrar. Generatorerna startar när det börjar bli klent med elström i området. Det känns litet som att gå över ån efter vatten, tycker Skeppsgossen. När man nu ändå (och i bästa fall) måste köra dieslarna under 70 procent av dygnet kunde man väl lika gärna skippa extrakostnaden för vindsnurrorna?

Senast nytt om hybridsportbilstillverkaren Fisker Automotive är att företaget är skyldigt amerikanska staten 192 miljoner dollar och att ingen vill köpa det. Enligt Reuters har Fisker inte tillverkat en bil på över ett år!

Visste du att den påstådda klimatförändringen påverkar smaken och texturen i äpplen? Det vet några japanska forskare som analyserat data från två äppelodlingar i Japan under perioden 1970 till 2010. Förändringarna beror på tidigare blomning och allmänt högre temperaturer.
Ökningen anges till runt 1/3 grad Celsius per årtionde.

The Terminators?
Nu har “The Terminator” alias Arnold Schwarzenegger avslöjat sitt rätta jag. Enligt Huffington Post har han kommit på ett effektivt sätt att övertyga ”klimatförnekare” – ”bind fast dem vid avgasröret på en bil under en timme och sen håller de nog med om att växthusgaser är giftiga”. Tekniken är förvisso inte ny och prövades för en del år sedan i ett land inte långt från Arnolds Österrike. Fast med tanke på hans allmänt tjocka skalle misstänker Skeppsgossen att han förväxlat koldioxid med kolmonoxid, något som i och för sig inte gör uttalandet mindre trevligt.

Att den globala uppvärmningen avstannat sedan snart ett par decennier tillbaka bekymrar inte media, vare sig i Sverige eller i USA. I sistnämnda land har en dam som heter Julia A. Seymor räknat hur många gånger pausen omnämnts i 92 rapporter från tv-bolagen ABC, CBS och NBC… Om du gissade aldrig så gissade du alldeles rätt! Hennes undersökning visar också att reportage om smältande isar och stigande havsnivåer etc. är 8 gånger vanligare än kritiska reportage.

Bloggaren Paul Homewood skriver apropå isutbredningen i Arktis att många har slagit knut på sig själva för att bevisa att den krympande isen kan förklaras av sjunkande temperaturer – men nu har vissa forskare äntligen slagit fast att sjunkande temperaturer tvärtom innebär öka isutbredning!

Den gamle narren Ted Turner deltar i ett toppmöte i Aspen. Colorado, som samlat 90 troende talare. Överanvändning av betesmarker och brist på vatten är ett par ämnen på agendan som borde intressera Turner alldeles särskilt eftersom han är Förenta staternas största privata landägare med sina över 2 miljoner tunnland (acres).
I sitt eget föredrag framhöll han också att det är dags att säga farväl till de fossila bränslena. ”De kommer att förgifta oss om vi inte fasar ut dem”, varnade han.   
Är han månne inne på samma tankegångar som Arnold ovan?

2 kommentarer:

 1. Hej Narren

  När jag var på studiebesök i England i början på 70-talet så fanns där gott om dieselkraftsanläggningar för spetsbehov.

  Jan Eriksson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att "dieselcontainrarna" har stått där sedan 1970-talet? Och att de inte har ett dyft med vindkraftverken att göra? Om Storbritannien i huvudsak eldat och eldar med kol och gas så borde det ju inte behövas reservaggregat av det här slaget?

   Radera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare