Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 20 maj 2014

Kampen om den absoluta makten förenar vänstern och islamSamma sorts gaphalsar här som där
Skeppsgossen har i likhet med många andra undrat över vad det är som får vänsterfolket (eller ”nykommunisterna” som jag föredrar att kalla dem) att lockas till islam och dess utövare. På ytan har ju de båda ideologierna inte mycket gemensamt. Vänstern kallar sig progressiv, den värnar om homosexuella, feminism, mångfald och allt möjligt annat som omhuldas av PK-anhängarna. Deras profet Karl Marx kallade till och med religionen ett opium för folket. I den islamska världen tillåts varken homosexualitet eller åsiktsfrihet, och kvinnans rättigheter är satta på undantag.

En som försökt finna svaret på denna besynnerliga symbios är bloggaren Daniel Greenfield. Han menar att vänstern är progressiv bara under sin första revolutionära fas. I Sovjetunionen och i Kina hade staten I stort sett samma inställning till homosexuella som exempelvis Iran har idag. Före och efter andra världskriget hyllades det kommunistiska Sovjet av intellektuella liberaler över hela världen som frihetens stamort på jorden, medan USA utmålades som den stora ”folkefienden”. Att miljoner människor med avvikande åsikter samtidigt kastades i fängelse eller avrättades tycktes inte bekymra dem.

Daniel Greenfield ger många fler exempel. Modern konst var lika ”degenererad” i det gamla Sovjet som i Nazi-Tyskland och detsamma gällde litteraturen. Kvinnoarbete uppmuntrades därför att det behövdes mer arbetskraft, men skilsmässor kunde leda till uteslutning ur kommunistpartiet. Men allt detta och mycket annat bekymrade aldrig vänstersympatisörerna (och gör det inte idag heller). Men när de kommer till makten förbjuder de precis allt det som de påstod sig kämpa för – och det första de förbjuder är rätten att vara avvikande och ha en annan åsikt än de styrande.

Daniel Greenfield igen: ”Detta för oss tillbaka till islam. Det har aldrig rått något motsatsförhållande mellan vänstern och de islamiska regimer som hänger homosexuella offentligt. Därför att om vänstern skulle få absolut makt i västerlandet så skulle dess anhängare också mörda dem som avviker. Och 90 procent av alla idioter som ställer upp i anti-krigsdemonstrationer skulle sluta sina dagar framför en arkebuseringspluton. Tycker du att det låter överdrivet? Historien visar att så gott som varje kommunistregim gjorde så på sin tid.”

Islamister och vänsteranhängare har samma mål: absolut makt. Medlet att vinna denna absoluta makt heter islam eller kommunism. Det är därför dessa ideologier är så farliga. Deras mål är att skapa absoluta tyrannier grundade på ideologier som utlovar en bättre värld. Ideologierna är det som för dem till makten medan nyttiga idioter mördar och dör i deras namn, övertygade om att de kämpar för ett utopiskt samhälle där alla (utom de som dödades av dem) lever lyckliga.

Vänstern inbillar sina anhängare att de är smartare och besitter en högre moral än vanliga människor. I själva verket är dessa personer dummare och villigare att offra sig för den stora saken. Islamisterna inbillar sina anhängare att de är modigare och mer religiösa än vanligt folk. Den gemensamma nämnaren är inte svår att hitta. Vänstern är Västerlandets islam. Och islam är Mellanösterns vänster.

“Två sidor av samma mynt”, skriver Daniel Greenfield. ”Janus, med ett huvud som ser tillbaka på Muhammeds omöjliga förgångna och med det andra huvudet vänt mot kommunismens än mer omöjliga framtid. Båda lika ointresserade av nuet som ännu tillåter människor att vara lyckliga och fria.”

Läs hela artikeln i original på http://sultanknish.blogspot.se/2010/06/islam-and-left-two-sides-of-same-coin.html#sthash.QGy6738Y.dpuf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare