Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 28 maj 2014

Vem blir SD:s Lord Monckton?

Lord Monckton har skäl att glädjas 

En av dem som gläds över UKIP:s framgångar i det brittiska EU-valet är klimatkämpen (i positiv mening) lord Monckton. Men så är det också han själv som formulerat partiets klimatpolitik. Han redovisade den redan 2009 för den församlade pressen, som i vanlig ordning rapporterade om de kätterska lärorna med ett överseende hånleende. Nu är de inte så stora i käften längre.

Men det tog lång tid för partiets ledning att våga anta ett klimatpolitiskt program som gick stick i stäv mot PK-etablissemangets. “Jag framhöll att vi inte hade något att förlora på en policy som var både sann och dittills inte representerad i brittisk politik”, säger lord Monckton.

Han jämför EU med den ryska duman under tsarväldet. Parlamentet saknar makt och kan inte ens lägga fram ett lagförslag, för den rätten har endast de icke folkvalda ”kommissarierna”. Han betecknar de sistnämnda som en liten hemlig klick som är de verkliga makthavarna i EU och regerar bakom stängda dörrar. ”Kommissarierna har också – bisarrt nog – makten att förkasta den valda dumans röster”, säger lord Monckton. ”Och duman får inte ens rösta utan deras tillstånd. Mycket demokratiskt, inte sant?”

Och som – Lord Monckton mycket riktigt påpekar – den avgående ”Hauptkommissar” Manuel Barroso är maoist och som alla naiva vänsterextremister en man som bidrar till att Europa går mer eller mindre bankrutt. Vad gäller klimatpolitiken sade samme Barroso nyligen att det råder 99 procent konsensus bland klimatforskarna, fast det i själva verket handlar om så där en 0,5 procent!

Nu tror för all del samme lord Monckton att UKIP:s invalda parlamentsledamöter knappast kommer att göra någon skillnad för EU:s fortsatta existens – förutom att deras egna bankkonton förstås kommer att svälla ordentligt under de närmaste fem åren. Skeppsgossen delar hans åsikt vad gäller Sverigedemokraternas platser men hoppas ändå att de kan de röra upp en och annan liten virvel i dammet. Personligen hoppas jag också att en man som SD:s Josef Fransson är mogen att ikläda sig rollen som Sveriges lord Monckton och att han får SD att profilera sig som det enda partiet i Sverige som vågar utmana alla rödgröna virrpannor på klimatområdet. 

SD har i likhet med UKIP allt att vinna på en klart definierad klimatpolitik!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare