Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 29 mars 2012

Inget aprilskämt: Blir vi bara mindre så klarar vi det!

He Pingping, världens kortaste person, dog 2010,
fast han var lagom stor för framtiden...   


Nu går skam på torra land eller om man så vill: nu har de riktiga nazisterna återuppstått i kinesform… Det handlar förstås om en artikel som för en tid sedan publicerats av professorn i filosofi och bioetik vid universitetet i New York S. Matthew Liao. Enligt denne mänsklighetens frälsare måste vi på kemisk väg “skapa om” människorna för att klara de kommande klimatförändringarna.
 I artikeln skriver den vise kinesen att vi hittills tänkt om i tekniska frågor för att bli mer energieffektiva. Som ett resultat har vi fått lätta hybridbilar och LED-lampor, hurra! Men det räcker inte. Människan avsätter sina ekologiska avtryck på alltfler ställen, så det finns ett absolut behov av att modifiera vår egen biologi så att vi konsumerar mindre av jordens resurser.

Enligt professor Liao kan ett mål vara att med hjälp av farmaka skapa ”köttintolerans”. Ett sådant medel kan fungera ungefär som antabus för alkoholister – när man åter kött blir man så illamående att man sedan kommer att undvika allt vad kött heter. Och det skulle få en dramatisk betydelse för klimatförändringarna.
Varför?
Jo, säger den vise kinesen, enligt en rapport från FN kommer 18 procent av världens utsläpp av växthusgaser från boskap, och det är faktiskt en mycket större andel än vad trafiken står för. På senare tid har det till och med talats om att jordbruket står för över 50 procent av utsläppen. Slutsatsen kan bara bli att om vi minskar köttkonsumtionen i världen så kommer det att i hög grad gynna miljön. Kanske kan man i stället för ett piller tänka sig ett plåster som stimulerar immunsystemet att stöta bort köttprotein och på så sätt uppnå en mer eller mindre bestående motvilja mot köttprodukter.

En av dem som reagerat skarpast på dessa vansinnigheter är den tjeckiske strängfysikern dr Lubos Motl. Skeppsgossen vill gärna citera några punkter i hans kommentarer.

Genom att på medicinsk väg skapa ”köttintolerans” kan man få folk att inte bara sluta äta kött utan också att dö om det gör det. Därmed löser man ju flera problem – jordens befolkning minskar och alla ätliga djur blir överflödiga.

Nästa steg blir att krympa människor (ungefär som hästarna krympte och växte igen). Idealet är människor som är i genomsnitt 15 cm kortare än idag. Därmed minskar utsläppen och professor Liao har chansen att bli den längsta levande människan. Skulle ett och annat barn visa tecken på att växa till onormal längd kan man injicera ett hormon som får barnet att stanna vid max. tillåten standard 150 cm. Vidare bör bara ett barn per familj tillåtas som i Kina.

Människans ekologiska avtryck hänger delvis samman med storleken. Större personer behöver mer föda och näring. En bil behöver mer bränsle för att transportera en tyngre person, en större människa behöver mer tyg och han eller hon sliter mer på skor, mattor och möbler än vad mindre personer gör.

I ett tredje steg kan forskningen sätta in droger som förstärker empati och moral. Dessa moraliskt överlägsna vänstersympatisörer kommer att applådera alla påbud som får mödrar att svälta och abortera barn som tenderar att växa över tillåten längd.

”Efter några generationer kommer folk att se ut som mikrochips”, skriver dr Motl. ”Då kommer 85 870 klimatanalytiker med en genomsnittslön på 61 700 USD att undantas från en del av bestämmelserna eftersom de räddar världen.”

Djurens rättigheter kommer också att stärkas. Den som till exempel svär över mygg döms till döden tillsammans med alla familjemedlemmar och sällskapsdjur. På så sätt lär sig människorna att hysa respekt för andra livsformer.

Dr Motl avslutar med en rejäl och välbehövlig rallarsving:

"Jag hoppas att Liao och hans gelikar inleder försöken med bioteknologi på sig själva så att vi snart slipper se dem ovan jord. Det är hårresande att sådana svin får vistas vid universiteten i New York och Oxford. Deras idéer skiljer sig inte från nazitidens mest perversa medicinska planer annat än i så motto som att nazisterna åtminstone ville skapa en överlägsen ras, medan de här idioterna vill utrota hela människosläktet och ersätta det med småvuxna skithögar som de själva.”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare