Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 15 mars 2012

Allt kött är höFyra flickor som gillar kött.

Efter larmet om havens försurning är det dags för nästa CO2-varning. Nu handlar det om köttkonsumtionen.


Enkelt uttryckt bör vi gå över till kyckling och vegetabilier och undvika rött kött. För ju mer kött vi äter desto fler kor måste vi ha strövande omkring i ekosystemen, ätandes gräs och pruttandes något vedervärdigt. Al Gore, Rajendra Pachauri m.fl. auktoriteter har för åtskilliga år sen slagit fast att metanet från korumpan är ännu mer aggressivt än bubblorna i champagne och bordsvatten.

Tanken får nu tungt forskarstöd av en trio tokstollar med hemvist vid universiteten i New York och Oxford: S. Matthew Liao, Anders Sandberg och Rebecca Roache. De har kommit fram till att vi människor måste konstrueras om för att rädda jorden, vilket kan ske med diverse hormonpreparat och genetisk ingenjörskonst av andra slag.

En rekommenderad metod är att skapa någon typ av hormonplåster som gör att vi spyr så fort vi smakar kött. På det sättet kommer boskapsskötseln att självdö och mängden växthusgaser att minska. En elegant och human lösning, inte sant?

Det värsta är att sådana här idéer slår rot som ogräs i debatten och förstärker tron på det påhittade hotet om en klimatförändring orsakad av mänsklig aktivitet. Senast i Aftonbladet 14 mars kunde vi läsa att en enda portion rött kött från nöt, gris eller får om dagen ökar risken att dö i cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar med 13 procent enligt en studie från Harvard. Och sätter du i dig två skivor bacon eller en varmkorv om dagen ökar risken med hela 20 procent.

I dagarna kom också en rapport från Danmark som påstår att det är den ökade CO2-halten i vårt blod som påverkar hjärnan så att vi äter oss allt tjockare. En annan rapport gör gällande att vegetarianer har fler och friskare spermier än köttätare.

Skeppsgossen misstänker att det är IPCC som ligger bakom anti-köttpropagandan med tanke på hur angreppen samordnas för att åter väcka liv i den i många länder nära nog avsomnade CO2-debatten.

Därför rekommenderar han sina läsare att klicka sig fram till http://methanemadness.cfact.org/
och förströ sig en stund med att proppa igen koarslen med korkpistol – det är mycket roligare än det låter och applåderas av självaste Al Gore (när ska vi förresten slippa den karln?).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare