Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 11 mars 2012

Lider Lena Ek av klimat-OCD?

Miljöminister Lena Ek får sig en rejäl avhyvling av Per Welander på sajten The Climate Scam efter ett ovanligt idiotiskt inlägg på Newsmill. I detta hackar hon bland annat på Polen för landets satsning på kol- och kärnkraft. I stället bör de enligt vår allvetande miljöminister satsa på vind- och vågkraft – plus solenergi!

Så här skriver Per Welander:
”Lena Eks prat om våg- och solenergi – vad är det för sagor? Skulle detta kunna hjälpa Polen? Vet Lena Ek vad detta kostar? Hur låg verkningsgrad denna produktionsform har? Kan Lena Ek peka på en enda anläggning på våra breddgrader som kan producera el till dagens priser utan subventioner. Vet Lena Ek hur låg solinstrålningen är på vintern i Polen när energibehovet är som störst?... Det är dags att kasta gröna sagorna i papperskorgen och göra revolt mot EU:s byråkratdirektiv som gör oss fattiga. Polen förtjänar vårt stöd när de satsar på kärnkraft istället för vind- och vågkraft. Polackerna är inte så dumma att de följer Lena Eks tokiga råd.”

Kanske lider Lena Ek av den psykiska sjukdom som kallas OCD eller tvångssyndrom. I en undersökning som gjorts vid universitetet i Sydney visade det sig nämligen att nära 30 procent av de patienter som diagnosticerats med OCD led av utpräglad ”klimatalarmism”. Den yttrade sig bland annat i att de titt som tätt kontrollerade alla elapparater för att minska energiuttaget (och kanske monterade de in mätare för strömförbrukningen också – Skeppsgossens kommentar).

På sin blogg presenterar den tjeckiske fysikern Lubos Motl (http://motls.blogspot.com) studien närmare:
”Vissa undersökningar tyder på att hundratals miljoner människor i västvärlden har hjärntvättats så att de verkligen tror på klimatlarmen. Så många platser lär det väl inte finnas på världens mentalsjukhus, men ännu så länge behöver vi inte hitta lösningar på detta logistikproblem. En rad EU-organ har ju sedan länge ett samarbete med psykiatriska kliniker där många av dessa patienter förvaras.”

”Behandlingarna kostar visserligen skattebetalarna inom unionen en halv triljon dollar om året men patienterna trivs. De tillåts släcka (och förbjuda) inte bara glödlampor utan vill nu också förbjuda flygtransporter i Europa och Asien.”

En känd person med klimat-OCD och säkert
en som inspirerat vår miljöminister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare