Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 18 juli 2013

WWF klarar skivan

Jorden är runt 4,5 miljarder år. Människan dök upp för knappa 200 000 år sen. Med andra ord fanns det växter och djur som dog ut långt innan vi gjorde entré. Allt talar för att det kommer att fortsätta frodas och utvecklas nya växter och djur till den dag solen förbrukat sitt väte om kanske fem miljarder år.


Endast en fullblodsnarr tror att livet på jorden inte kan fortsätta existera utan människan. Sådana narrar finns det överallt inom miljörörelsen i alla länder. En och annan har fått jobb inom WWF. Nu söker organisationen fler. Så här lyder sista stycket i en av deras platsannonser: “WWF verkar för jämställdhet. Kvinnor och minoriteter är särskilt välkomna. Hjälp oss i vårt arbete att rädda livet på jorden”.

Jaså, det är WWF som kan rädda livet på jorden! För 50 år sedan hade WWF som målsättning att skydda hotade djurarter. Sedan dess har organisationen blivit så stor, så rik och så viktig i egna ögon att den utan att skämmas påstår att livet självt skulle utsläckas utan hjälp från WWF. Då lider man av både storhetsvansinne och narcissism.

Och välmenande människor fortsätter att skänka pengar till denna miljökoloss, som gärna går in och ”stöder” naturprojekt där WWF kan komma i åtnjutande av skattepengar. Ett bra exempel på det är ju kampanjen ”Rädda Östersjön”.

Adoptera en Pachauri så hjälper du WWF att rädda jorden!
WWF fortsätter för övrigt att blamera sig på alla upptänkliga sätt. Vi har tidigare berättat om banden mellan WWF och skojaren Rajendra Pachauri och hans privata klimatinstitutdet. På en havskonferens i juni påstod en talesman för den tyska avdelningen av WWF att klimatförändringarna skulle orsaka fler stormar till havs och som en följd av detta fler fartygsolyckor. Antalet narrar inom den organisationen är minst sagt förskräckande.

Som bekant finns det andra klimatnarrar som tror att de ska kunna ro genom Nordvästpassagen tack vare den globala uppvärmningen. Nu rapporterar de att de inte kan genomföra färden därför att det är för kallt och för mycket is – och för varmt!

Allting går som bekant att sälja, även påståenden som detta. Det är de gamla infödingarna i Tuktoyaktuk som analyserat sommarvädret så här: ”Det är riktigt kallt och så håller det på att bli riktigt varmt”. Hur ska de ha det egentligen? frågar sig Skeppsgossen. Och inte blir man väl så mycket klokare av nedanstående inlägg från Sierra Club Canada, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare