Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 17 september 2013

Alarik Vittfarne: Inga mutor när narrar möts

Smarta Connie Hedegaard är generös med EU-bidrag

När Obama var i Sverige höll ö-staterna i Stilla Havet sitt regelbundna ”Pacific Islands Forum”, PIF, i huvudstaden Majuro på Marshallöarna. Deltagare var 14 ö-stater plus Australien och Nya Zeeland. Det var ett mycket viktigt möte för EU, som sedan 2008 öst hundratals miljoner euro över dessa u-länder. Det blir miljarder räknat i svenska kronor. Man kan säga att EU betalade mötet.

Sålunda kunde EU:s högsta klimatnarr Connie Hedegaard redan innan mötet släppa en press-release med resultatet av överläggningarna. Under mötet deklarerade hon att regionens länder kunde räkna med mera pengar från EU, om de bistod EU med ansträngningarna att få till ett nytt bindande Kyoto-avtal 2015 med ”ambitiösa åtaganden om en ny klimatregim” i hela världen. Det betyder alltså ständiga minskningar av utsläppen.

De lokala deltagarna upprepade unisont sina bekymmer för de befarade översvämningarna som följd av den globala uppvärmningen orsakad av växthusgasernas förorening av atmosfären. Observera, koldioxiden förorenar alltså.

Observanta Connie försäkrade att hon hade full förståelse för deras oro eftersom hon under inflygningen blivit gripen av att se sandsäckarna omkring landningsbanan, ditlagda för att skydda mot översvämning.

Hon förstod inte att den översvämning det handlade om bara var följden av en kraftig storm, som de lågt liggande kustområdena råkar ut för då och då. De hade inget att göra med stigande havsnivå. Mätningarna av tidvattnets nivå i just Majuro visar ingen stigande trend alls, se diagrammet här nedan.


Som de flesta nu förstått har IPCC:s skrämselscenario med framtida katastrofer varit en stor bluff. Det har inte skett någon uppvärmning på 17 år. Haven har inte stigit. Satellitbilderna av öarna i Söderhavet visar att 41 % av dem har blivit större, 41 % har behållit sin storlek. Korallerna bygger alltid på öarna. Endast 18 % har minskat i utbredning och då har det oftast kunnat tillskrivas mänsklig dumhet. Man har avverkat skog, spritt miljögifter, byggt hamnanläggningar oförståndigt, etc.

Smarta Connie fick vad hon ville: The Majuro Declaration för Climate Leadership. Den skall EU använda för att pressa fram ett klimatbeslut i USA och sedan alla andra länder.

Mutor är smutsiga pengar och de kan handla om alltifrån några tusenlappar till några miljoner. Ädla Connie, som vill rädda världen, hanterar bara rena vita pengar för goda ändamål, dina och mina pengar alltså. Och regionens politiker lät sig inte mutas att skriva på deklarationen. De gjorde bara en ”bra deal” för sitt folk. Men det var förstås EU:s pengar som betalade deras resor, hotell och andra expenser. Inte direkt, men indirekt. Så gör man bland förståndigt folk.

Narrar emellan talar man inte om mutor när det handlar om miljarder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare