Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 19 september 2013

Isbjörnar och grisar demonstrerar i London
Hela 3000 klimatnarrar samlades i London i den gångna helgen för att protestera mot de  planerade olje- och gasborrningarna i Arktis. Bakom protesterna stod Greenpeace, som denna gång representerades av en jätteisbjörn.

Symboliken är uppenbar – när man börjar borra späder det på en globala uppvärmningen som minskar isens utbredning i Arktis och som därmed utgör ett hot mot isbjörnspopulationen. ”När isen smälter betyder det att havet suger upp solljuset och ökar temperaturen på jorden,” skriver Kumi Naidoo som är en av pamparna inom Greenpeace. Och inte bara isbjörnarna utan också sälar, valrossar och valar är också i fara.

Att isen nu har mycket större utbredning än förra året bekymrar förstås inte Greenpeace och inte heller att det nu finns fler isbjörnar däruppe i norr än för 40 år sedan. När verkligheten inte överensstämmer med datormodellerna är det verkligheten det är fel på…Inte heller erkänner ”naturvännerna” att det är fridlysningen av de här för oss människor rätt otrevliga djuren som lett till att stammen nu ökat så kraftigt att den utgör ett hot mot miljön i området!

Den hjärteknipande isbjörnsdockan hette för övrigt Aurora och kunde vifta med ramarna och vrida på huvudet tack vare de 15 dockskötare som manövrerade den. I kroppen uppges det ha funnits hela tre miljoner protestunderskrifter mot borrningarna. Målet för promenaden var Shells huvudkontor i London, där aktivisterna stannade någon timme och skanderade något i stil med ”Hör ropen skalla, sälar åt alla!” (underförstått isbjörnar).

En annan och mindre omskriven demonstration ägde nyligen också rum i London. Den handlade om islamiseringen av England och de därmed sammanhängande kraven på sharialagar, halalslakt och andra idiotiska påfund som inte har ett dyft i västvärlden att göra. Demonstranterna nöjde sig vid det här tillfället  med att dela ut flygblad, utklädda till vackert skära nassar. Huruvida de lyckades övertala en och annan londonbo att stå upp för de brittiska traditionerna med bacon och ägg till frukost förmäler inte tidningarna.

Men Skeppsgossens ståndpunkt är klar – tro vad du vill så länge du behåller din tro för dig själv men försök inte pracka den på mig. Muhammedanska missionärer eller förkunnare från mormonkyrkan och Jehovas vittnen är lika ovälkomna hos honom och ”välsignat” kött borde omgående bannlysas från alla våra butiker. En isbjörnsskank kan jag däremot tänka mig till höstens grillparty.   


1 kommentar:

  1. Se upp med trikinerna bara. Andrémännen lär ha dött av trikinos! Vad skall vi med isbjörnar till om dom inte ens går att äta?

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare