Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 22 september 2013

Klimatnarren Pachauri avklädd av bloggare
Världsberömda narrar  
Bloggaren och författaren Donna Laframboise har i en serie inlägg på http://nofrakkingconsensus.blogspot.com klätt av Kejsare Rajendra Pachauri och hans IPCC så att det måste svida rätt bra i hans nakna skinn. Vad hon främst ogillar är att nu avsatte norske statsministern Jens Stoltenberg var den som placerade Pachauri på tronen och utnämnde honom till Nobelpristagare. Pachauri personligen vann inget fredspris utan det gjorde skumraskkommittén IPCC som delade det med Supernarren Al Gore.

Men redan efter tillkännagivandet i Oslo den 10 december 2007 skickade Stoltenberg ut en pressrealease med rubriken ”Nobelpristagaren Pachauri reser med Stoltenberg till Antarktis”. Och i mitten på januari 2008 for de båda till Troll, en norsk forskningsstation.

”Pachauris roll under Nobelceremonin var bara symbolisk”, skriver Laframboise. ”Han representerade en FN-byråkrati som existerat i 14 år och producerat tre större rapporter innan han blev ordförande. Till och med IPCC tog avstånd från att kalla honom Nobelprisvinnare.”Men fortfarande ligger en bild av Stoltenberg och Pachauri ute på nätet med texten “Elever vid skolan i Korsvoll visar Nobelpristagaren Pachauri och statsminister Stoltenberg runt på sin Klima X-utställning”.

Donna Laframboise ser ett samband mellan utdelandet av fredspriset och Norges allmänna vänstervridning. Den norska Nobelkommittén är enligt henne en produkt av denna. När Al Gore och IPCC tilldelades fredspriset trodde kommittén uppenbarligen att klimatförändringarna skulle leda till krig och att pristagarna kunde förhindra hypotetiska konflikter genom sitt arbete.

”Låt mig erinra om”, skriver Laframboise, ”att kommittén två år senare tilldelade Barack Obama samma pris. Han hade då varit president i mindre än ett år, men kommitténs medlemmar tycks ha varit övertygade om att han skulle bidra till världsfreden lång tid framöver.”

“Vad detta betyder är därför att en kommitté dominerad av vänstersympatiserande individer i ett litet vänstervridet land beslöt att öka IPCC:s prestige med 2007 års Nobelpris. De flesta rapporter från IPCC nämner alltjämt detta pris.”

Men det räckte inte med det. Redan dagen efter förkunnade Jens Stoltenberg för världen att det var Pachauri som fått priset, ett uttalande som hänger kvar än idag. ”Varför tog man inte död på denna bisarra och onödiga skröna meddetsamma? Anser norrmannen i gemen att det är OK att kalla människor Nobelpristagare när de inte är det? Gör norska journalister det? Eller den norska Nobelpriskommittén? Att så många människor okritiskt sväljer denna charad borde få larmklockorna att ringa. Det måste vara något med klimatförändringarna som får oss att glömma allt vad moral heter.”

Så långt Donna Laframboise. Skeppsgossen vill bara tillägga att Pachauri också tituleras doktor i officiella sammanhang för att ytterligare förhöja hans status. Det har han visst rätt att göra, men faktum är ändå att han är hedersdoktor och inget annat. Hur denne järnvägsingenjör lyckats klättra från spåren ända upp till FN-toppen och bli rik på IPCC:s klimatlögner är en gåta – men hans vapendragare Al Gore har ju gjort samma resa som det heter nu för tiden. Det tragiska är att de båda skojarna får hållas trots att bevisen mot deras profetior växer lika fort som isen vid polerna.   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare