Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 7 september 2013

Australien suger
Att världshaven inte stiger som IPCC förutsagt fortsätter att irritera världens klimatnarrar. Nu senast påstår några av dem att det är den torra jorden och kustbergen i Australien som sög upp de kraftiga regnen 2010 och 2011 och hindrade nederbörden från att flyta ut i havet!

De här amerikanska forskarna(?) har nämligen kommit fram till med början 2010 och 18 månader framåt sjönk världshaven med 7 millimeter. En del av vattnet dunstade förstås i solen, men det mesta sögs upp av jorden eller fyllde på den jättelika och mestadels uttorkade Lake Eyre mitt på kontinenten. Man kan förstås undra varför den australiska kontinenten inte sög upp regnvatten tidigare och vad allt regn som föll över Kina och andra delar av Asien tog vägen. Nej, troligare är nog att den så mystiskt försvunna nederbörden frös till is vid Antarktis. Som en påminnelse om en stundande istid, menar en del, och refererar till att havsnivåerna var nästa 120 meter lägre än idag under den senaste istiden.

”Ibland undrar jag om världen styrs av smarta människor som gör allt för att lura oss eller av imbecilla som verkligen tror på vad de säger.” Denna kloka fundering tillskrivs Mark Twain.

Skeppsgossen, som ju lever ombord på ett skepp med idel imbecilla passagerare, undrar om man inte kan få dem att pimpla i sig mera öl i det vällovliga syftet att få världshaven att sjunka några millimeter till. Problemet är väl bara att skummet består av CO2 så att CO2-halten i atmosfären stiger och ger Barack Obama stora skälvan när han sitter i sin jumbojet. Å andra sidan kan han ju alltid skylla den ökade ölkonsumtionen på den ökade CO2-halten i atmosfären…  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare