Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 28 september 2013

IPCC-bluffen i reprisEtt par experter som vet vad de pratar om... (eller nu är det allvar)

Nu är det fastslaget: Det är ökade mänskliga utsläpp av växthusgaser som orsakat att den genomsnittliga temperaturen på jordytan stigit under åren 1951 till 2012. Det är vad världens klimatelit inte oväntat kommit fram till under en veckas nattmanglingar i Stockholm.


I stället för att backa från sina många missvisande klimatmodeller håller Pachauri & Co. alltså fast vid dem men erkänner samtidigt att det kan finnas olikheter ”mellan simulerade och observerade trender under perioder som är så korta som bara 10 till 15 år”.

Reaktionerna från fristående experter har inte låtit vänta på sig.

Klimatforskaren Tim Ball begriper inte hur IPCC kan ha stärkts i tron att vi människor orsakat större delen av uppvärmningen under det senaste halvseklet trots att alla deras förutsägelser kommit på skam. Professor Bob Carter i Australien säger att ingen kan lita på IPCC:s rapport, eftersom panelen tidigare inte dragit sig för att omformulera expertutlåtanden så att de passar de deltagande regeringarnas alarmistagenda.

En annan australisk expert på klimatdata är John McLean. ”I tidigare IPCC-rapporter lurade man media att tro att tusentals experter granskat det kapitel som handlade om klimatförändringarna. I själva verket hade bara några dussin forskare ens brytt sig om att kommentera denna del av dokumentet.”

Hur många klimatexperter har verkligen läst och godkänt de slutsatser som presenteras i Stockholmsdokumentet? Skeppsgossen har sett siffran 50 skymta förbi på nätet...

Alla skeptiker – och vi är många – är överens om att själva idén om en global uppvärmning är vansinnig från början till slut och att koldioxid är en förutsättning för liv överhuvudtaget. Men Al Gores vulgärpropaganda lämnade fritt fram för allehanda ljusskygga aktivister och politiker, och statskontrollerade media som SR/SVT i vårt land sväljer okritiskt alla lögnaktiga påståenden och sprider dem hejvilt till allmänheten. En av de reportrar som deltog i presskonferensen noterade också att det inte var många av kollegerna som ifrågasatte de uppenbara motsägelserna i dokumentet. De är alla miljöaktivister och bara intresserade av att få ner koldioxidutsläppen.

Det tragiska är att IPCC:s slutsatser kommer att kosta oss alla mycket pengar i form av klimatskatter, högre energipriser, fler vindkraftverk och en massa annat elände som de påstådda klimatförändringarna orsakar.   

I en intervju i Daily Caller säger Marc Morano på Climate Depot: ”Det är synd om FN. Klimathändelserna under 2013 har varit förödande för FN:s politiska sagor om den globala uppvärmningen. Båda polerna har ökande isutbredning och Antarktis slår alla rekord, den globala medeltemperaturen har inte stigit på över 15 år, sedan 2002 sjunker temperaturerna lite, antalet isbjörnar ökar, USA har färre skogsbränder än normalt, havsnivåerna stiger inte, orkanerna har aldrig varit så få som nu, Gores organisation tvingar permittera när donationerna uteblir, tidigare klimattroende som Judith Curry blir alltmer skeptiska för var dag som går.”

Till sist vill Skeppsgossen gärna citera en annan skeppsgosse. Han sade ungefär så här: “Det finns åtskilliga människor som tror på IPCC därför att de inbillar sig att panelen arbetar för någon form av ekonomisk rättvisa. I verkligheten är hela jippot inget annat än ett fulspel med syftet att berika en elit. Det är ungefär som de gamla myterna om äkta kommunism eller socialism. De var bara ett sätt att enrollera ‘nyttiga idioter’ så att de höga hönsen kunde sko sig ännu mer under sken av att arbeta för kollektivets bästa. Går folk inte på myten om klimatförändringar så kan du i stället börja prata om att det handlar om en omfördelning av rikedomar – det fungerar lika bra på den sorts människor som tror att pengarna går till ett gott ändamål.”


2 kommentarer:

  1. Ni får ha en gilla knapp på sidan så man kan visa sin uppskattning utan att kommentera...Inget att tillägga som vanligt...på spiken. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de vänliga orden. Det tycks vara allt fler som hittar hit, inte bara i Sverige, så jag får väl se om det är dags att göra det lite enklare för läsarna framöver. Men jag saknar fortfarande kommentarer - arga eller glada spelar ingen roll, bara människor ger uttryck för någon reaktion. Och dig Anonyme föreslår jag att du ansluter dig till Narrskeppets medlemmar nedan. Hör av dig igen.

      Radera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare