Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 26 september 2013

Klimatcirkusen fortsätter, tro inte annat!
IPCC = Intergovernmental Panel of Circus Clowns gästar Stockholm


Ingen har väl kunnat undgå den armada av Narrskepp som ankrat utanför Sveriges huvudstad den här veckan. Än en gång har vädernarrarna samlats för att snacka skit om det som icke är, det vill säga jordens förändrade klimat. ”Slutdokumentet” levereras i morgon efter en veckas fingranskning av varje ord och fras. Ord byts ut, hela meningar också, tills alla är nöjda. Det kan man kalla ett meningsfullt arbete i stil med sopsortering.

Rajendra Pachauri, ordförande i IPCC sedan 2002, har vid många tillfällen hävdat att hans organisation endast baserar sina slutsatser på vetenskapligt granskat material. Det stämmer dåligt med den 3000 sidor långa rapporten från 2007, menar bloggaren Donna Laframboise. I själva verket utgjordes en stor del av de granskade ”forskningsrapporterna” av pressmeddelanden, tidningsklipp och referat. Som ett exempel nämner hon påståendet att Himalayas glaciärer kunde vara försvunna 2035 – en larmrapport hämtad ur WWF:s publikationer som IPCC senare tvingades dementera.

Ett stort problem med trovärdigheten hos IPCC är just organisationens nära band till så kallade miljörörelser av olika slag. De lever på att skicka ut larmrapporter om det förändrade klimatet och bara en dåre borde ta deras uttalanden på allvar. Donna Laframboise nämner en hel drös sådana ”miljöbovar” på sin blogg.

Donald Wuebbles väntas avlämna en första IPCC-rapport i kommande månad. Han har i ett decennium nu skrivit om klimatförändringarna för ett sällskap som kallar sig Union of Concerned Scientists. Marinbiologen Ove Hoegh-Guldberg, som skrivit en massa goja för både Greenpeace och WWF om världshavens undergång, väntas leverera ett dokument med titeln “Open Oceans”. Astrofysikern Michael Oppenheimer står som ansvarig för en “sårbarhetsrapport” efter ett par årtionden som avlönad av amerikanska Environmental Defense Fund. Och Richard Moss från universitetet i Maryland var en gång vice ordförande i WWF…

Enligt Donna Laframboise var två tredjedelar av de 44 kapitlen i 2007 års IPCC-rapport signerade av minst en person med stark knytning till WWF. Hon nämner också klimatnarren nr 1, Rajendra Pachauri, som utan att skämmas (men säkert mot feta honorar) skriver förord i Greenpeaces publikationer och nyligen belönades med ”den gröna korsriddarens utmärkelse” av någon skum reklamorganisation.

Skeppsgossen tycker att de så kallade miljöjournalisterna i stället för att lalla med i IPCC-kören borde ha ifrågasatt och kritiskt granskat profetiorna. Men i svenska statskontrollerade media fortsätter man att doa och Supernarren intervjuas från sitt huvudkontor i Indien av en Camilla Qvarfordt som borde ha bättre omdöme än att niga och skrapa med foten för denne Rasputin. Och som vanligt förnekade han den faktiska avkylningen med något i stil med att det visst pågår en uppvärmning orsakad av människor. För han hade minnsann fått veta av World Meteorological Organization (WMO) att det här århundradets första decennium har varit det varmaste sedan mätningarna började…
  
Andra narrar av lägre dignitet erkänner att det blivit svalare. Tyska Spektrum.de publicerade nyligen en intressant intervju med klimatforskarna Mojib Latif och Hans von Storch. Dessa båda professorer tillhörde en gång de starkt troende men tvingas nu erkänna att datormodellerna inte alls överensstämmer med verkligheten - eller tvärtom - och att medeltemperaturen inte ökat på åtminstone 15 år. Latif påstod för 10 år sedan att snö och frost i Europa hörde det förgångna till – nu är han “inte alls förvånad över att uppvärmningen avstannat”. Däremot är hans kollega von Storch överraskad av den uteblivna uppvärmningen. ”Det har inte blivit så varmt som vi förväntade oss”, konstaterar han.

Nu talas det också om att den uteblivna uppvärmningen beror på att världshaven sugit upp överskottet, ett påstående som ingen kan bevisa eller motbevisa och som därmed kan diskuteras i många år framåt. IPCC har alltid en bakdörr att smita ut genom, men nog är det en snöplig sorti med tanke på allt elände som det här rövargänget ställt till med?

Men det handlar ju ytterst om pengar och makt och då går skam på torra land. De här människorna kommer inte att ge upp förrän alla dörrar slagit igen. De kommer att fortsätta att utnyttja människors okunskap om de verkliga förhållandena och straffa oss alla med bland annat allt högre energipriser. De blandar så mycket etanol i bensinen att motorerna förstörs, de backar upp installationen av oanvändbara solceller och vindkraft som ibland levererar så lite el att man måste bygga reservkraftverk och andra gånger överskott som ingen kan använda.

Tyvärr kommer cirkusen att fortsätta ett bra tag till. För klimatcirkusens clowner får aldrig nog.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare