Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 1 november 2009

Climate Fools Day
Fredag 30 oktober var utsedd till "Klimatdårarnas dag" i Storbritannien. En rad prominenta AGW-tvivlare (alltså forskare som betvivlar människans möjligheter att påverka klimatet) var samlade till en konferens för att lägga fram nya bevis för att de har rätt och IPCC & Co. har fel. Intressantast - tycker i alla fall Skeppsgossen -var diagrammet här ovan som professor Philip Hutchinson vid Cranfielduniversitet visade. Av det framgår tydligt att vi inte behöver lida brist på energi i framtiden och den gode professorn kallade Peak Oil för "another handy scare story".

Det du, Kjell Aleklett!

En av referenterna på mötet kom med ett förslag till en trevlig reklamfilm som kan handla om familjen Miljötok (min översättning) och deras vardag. De släcker lyset så fort de lämnar ett rum, de ägnar minst en timme varje dag åt sopsortering, de äter bara vegetariskt och de returnerar sina elräkningar till elbolaget för att de inte är höga nog... Uppmaningen i slutet på filmen skulle kunna se ut så här: "Slösa inte din tid på meningslösa sysslor - var inte en Miljötok".

För övrigt rycker Köpenhamnsmötet allt närmare i tiden. Över 15000 personer väntas komma till Danmark. Jag tror inte att de går eller cyklar eller rider eller seglar eller ror. Alldeles säkert kommer de per flyg. Hur stora "miljöavtryck" sätter de (vilket jävla ord förresten!)? Men de ursäktar sig förstås på samma sätt som Överstenarren Rajendra Pachauri med att de gör så mycket gott med sina resor att det mer än väl kompenserar för utsläppen!

1 kommentar:

  1. Diagrammet finns med i Lomborgs bok, Världens verkliga tillstånd. Han hänvisar till källa: Solenergiutvalget 1998
    Att sedan verkligen komma åt denna energimängd, det är tyvärr framtidsmusik ännu.
    Vindkraft, nej tack
    Mvh / István

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare