Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 27 november 2009

Kissa för klimatetMiljöorganisationen National Trust i England har gått ut med en rekommendation till alla pissnödiga karlar: KISSA PÅ KOMPOSTEN FÖR KLIMATETS SKULL!

Denna i sanning fantastiska uppmaning grundar sig på det faktum att urin kan påskynda den kemiska processen i en kompost och förbättra gödselns egenskaper. Men det ska vara manlig urin - den kvinnliga uppges vara för sur.

Organisationen har nu placerat ut "kissbalar" på skyddade platser på sina miljögårdar, där de manliga anställda kan lätta på trycket.

"De flesta kan anlägga någon typ av kompost i sina trädgårdar om de inte redan har gjort det", säger en taleskvinna för National Trust. "Urinet sprider ingen obehaglig lukt och med tiden kommer ägarna att kunna njuta av ännu fler väldoftande blommor."

Tanken bakom initiativet är att minska antalet spolningar på toaletten och spara vatten åt resten av mänskligheten. "I genomsnitt går det åt 4,5 till 9 liter vatten per spolning, vilket är ett fruktansvärt slöseri med våra resurser."

Filmstjärnan Cameron Diaz är en sann miljöaktivist och har tidigare rekommenderat alla medsystrar att kissa i duschen.

Skeppsgossen har länge föredragit utomhusdrillar. Så gör som han, pissa ute för klimatets skull. Men undvik buskar i närheten av dagisar och förskolor liksom väggarna på Vasaborgar bebodda av ilskna landshövdingar. Var också medveten om att det kostar 800 kr i böter om du blir ertappad.

Som liten gosse brukade Skeppsgossen ibland pissa i kors med en skolkamrat, detta för att som det sades garantera vackert väder påföljande dag. Metoden torde vara ungefär lika tillförlitlig som någon av IPCC:s klimatmodeller.

Bilden visar förstås Manneken Pis som var medveten om miljön redan på 1600-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare