Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 22 november 2009

Dasspapper

Att Helsingborgs Dagblad/NST är ett organ för klimattroende i Skåne har vi länge vetat och alla insändare med avvikande uppfattning har stoppats i pressfrihetens namn. Idag söndag 22 november presenterar tidningen ett stiligt uppslag med Bengt Ekerot som Döden i "Sjunde inseglet" stående med vatten upp till knäna. Plus en karta över hur Skåne ser ut om 100 år när havsnivån stigit med ända upp till en meter (enligt beräkningar från SMHI).

Skeppsgossen kan bara hoppas att sådana här spekulationer inte går hem hos läsarna. Enligt bland annat Aftonbladets mätningar har ju tilltron till klimatförändringen minskat betydligt hos svenska folket. Efter avslöjandena om myglet bakom temperaturkurvorna vid universitet i East Anglia borde ännu fler börja tvivla (men om den skandalen står det förstås inget i HD/NST).

För egen del hänger Skeppsgossen numera HD/NST på dass där tidningen hör hemma och hoppas innerligt att journalister som Nicklas Nordström blir bitna av alla de farliga myggor som skåningarna också får räkna med när den riktiga värmen kommer.

1 kommentar:

  1. Allt som står i tidningen är sant... Fattaru?

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare