Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 1 november 2009

Pantade pandor

Det är inte ofta Skeppsgossen blir förbannad. Men när han läste att en myglarorganisation som WWF fått 50 miljoner kr från Postkodlotteriet så blev han faktiskt det. På en bild på WWF:s svenska hemsida tar en smilande generalsekreterare som heter Lasse Gustavsson och har en årslön på 903 000 kr (för 2008 enligt hemsidan) emot checken. Den räcker till många annonser om pandor, tigrar och orangutanger och andra djurstackare som vi vanliga människor ska bli faddrar åt. Vilket satans hyckleri!

Enligt samma hemsida måste Sverige investera 700 milj. kr per år för att stoppa den globala avskogningen. Där står det också att "världen förväntar sig att ledarna ska visa mod och fatta avgörande beslut i Köpenhamn". Vilken värld? Den som WWF och de gröna lever i? För vi andra som vill slippa få vår frihet beskuren i miljön och klimathotets namn ser helst att "ledarna" struntar i Köpenhamn och låter världen ha sin gång.

Inser inte människor att WWF inte är något annat än en skumraskorganisation (med högkvarter i Schweiz där pengar kan stuvas undan lättare än på andra håll) som åker snålskjuts på klimatalarmismen i syfte på att berika sig ytterligare? Tittar man på den internationella hemsidan visar det sig att WWF inte vågar ta ställning för t.ex. 2 graders-målet, samtidigt som man vällustigt rapporterar om smältande isberg, svältande isbjörnar och annat som ingår i skrämselpropagandan. WWF tar inga risker som skulle kunna betyda minskade intäkter men förmedlar gärna katastrofscenarion som andra hittat på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare