Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 9 september 2012

Al Gore - världens frälsare och hans apostlar

Det ser mörkt ut för solenergin - också...

Apropå Al Gore och Barack Obama så har Skeppsgossen från säker källa som det brukar heta fått veta att klimatprofeten Gore nu gjort allvar av sina planer på att frälsa inte bara USA utan hela världen genom att skicka ut ett gäng lärjungar. En av dem heter Christoffer Bach. Han kommer från Helsingborg och i en kort intervju i HD avslöjar han att han fått en veckolång utbildning i San Francisco av bland annat Al Gore himself.

Intervjuaren Richard Glantz inleder med frågan om han var trevlig, Al Gore. ”Absolut!” utbrister hans svenska lärjunge. ”Han var mycket personlig och visade hur man kan lägga fram budskap på ett attraktivt sätt. Jag ingick som en av få skandinaviska deltagare i ’The Climate Reality Project’. Det handlar om att kunna presentera fakta kring vad uppvärmningen av klimatet gör med världen. Om hur vi i vardagen kan minska våra koldioxidutsläpp och om hur vi som nation kan förbättra oss avsevärt.”

Nästa fråga blir hur Christoffer Bach tänker omsätta sina kunskaper i Sverige. ”Jag tänker presentera de fakta som kom fram under veckan i USA till de förhållanden som råder i Norden. Hur vi i vardagen kan minska våra koldioxidutsläpp. Jag ska åka ut och prata i skolor, på företag och för organisationer.”

Ligger vi inte ganska långt framme i Sverige när det gäller att få ned koldioxidutsläppen? blir intervjuarens sista fråga. Och svaret: ”Inte så långt som man skulle kunna hoppas. Tyskland är ett föregångsland när det gäller solenergi. Vid ett tillfälle i somras bestod deras energiframställning till 50 procent av återvinningsbara källor.”

Intervjuoffret är så hjärntvättat att man kan tro att han suttit i ett kinesiskt omskolningsläger i ett halvår i stället för att ha gått en veckoutbildning hos mr Gore. Hans uttalanden om Tyskland är typiskt för klimatnarrarna – ”vid ett tillfälle i somras” klarade jätteinvesteringarna i solkraft och vind 50 procent av energiförsörjningen! Det måste ha varit en ovanligt solig och blåsig dag, för normalt eldar man numera brunkol av bara sjutton i Tyskland för att landet inte ska stå utan elström. Snacka om utsläpp!

Vem som helst – och förhoppningsvis också Christoffer Bach – borde inse att en dags elförsörjning på halvfart inte räcker till för att hålla ett samhälle och alla dess funktioner igång. Skeppsgossen utgår från att Gorelärjungen informerar om detta när han håller sina föredrag om miljövänlig energipolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare