Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 28 september 2012

Bara Barack kan rädda jorden

Bianca själv
Vi skulle alla gå en fruktansvärd död till mötes någon gång på 1980-talet när civilisationen rasade ihop. Så hette det på 1970-talet men inget katastrofalt hände. Nu är det dags för oss att gå samma öde till mötes igen.


Fast nu gäller katastrofen perioden fram till år 2030. Till dess kommer över 100 miljoner att dö om vi inte tar itu på allvar med klimatförändringarna. Det kan vi läsa i en rapport som beställts av 20 regeringar. Men James Hansen & Co. påstår att det redan är för sent att göra något. Och FN:s klimatsakkunniga håller med honom – tiden rann ut redan år 2000.

En annan som håller med är miljökämpen Bianca Jagger. “Om någon sagt till mig för 20 år sen att världens sammanlagda utsläpp skulle ha ökat med nästan 50 procent år 2012, att en miljard människor skulle gå omkring hungriga och att subventionerna till fossila bränslen skulle uppgå till 1 triljon dollar – då skulle jag varit skräckslagen.”

Det skriver Bianca Jagger på sin blogg. Som bevis anför hon bland annat den smältande isen runt Grönland och att vissa stationer där mätt upp CO2-halter på över 400 ppm, varifrån hon nu fått den uppgiften.

Kanske kommer den från professor Peter Wadham som Skeppsgossen skrev om i ett tidigare inlägg. Han varnar för ett isfritt Arktis 2015-16 och väldiga metanutsläpp när permafrosten smälter. Professor James Hansen, chefen för Nasas Goddard Institute, instämmer och säger att det överenskomna 2-gradersmålet inte är tillräckligt.

Obama och pressen
Men allt hopp är ändå inte ute, det är det aldrig när klimatalarmisterna håller låda. Vi kan skapa ett globalt program för återställande av klimatet, men det måste ske nu, säger Bianca Jagger. Och enligt henne är det bara Barack Obama som kan åstadkomma denna nödvändiga förändring. Han lovade ju att reducera CO2-utsläppen med 80 procent till 2050, samtidigt som han skulle investera 150 miljarder dollar i förnybar energi. Både Bill Clinton och Jimmy Carter hejade på.

Löftena har inte gett någon vidare utdelning, annat än i form av solenergiskandaler, ett misslyckat elbilsprogram, ett jättelikt budgetunderskott och en arbetslöshet på rekordhög nivå. Så det finns all anledning att instämma med Bianca Jagger då hon säger: ”Jag är ingen alarmist. Det är situationen som är alarmerande.”
Fast då pratar vi förstås inte om samma saker.

1 kommentar:

  1. Om Du stryker bi i hennes namn så ser Du vad hon är! Kvack, kvack!

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare