Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 8 september 2012

Trollkarlen Obama lovar fixa klimatet men Gore är sur


På demokraternas kongress saknas den globala uppvärmningens domedagsprofet Al Gore (om han är saknad vet vi dock inte). Det beror på att han blivit osams med Obama därför att denne inte drivit kravet på handel med utsläppsrätter hårdare. Gore blev inte behandlad med den respekt han anser sig förtjäna av Obamas kampanjstab, rapporteras det, så nu hämnas han genom att inte komma.


Men Gores frånvaro betyder förstås inte att klimatbluffen försvunnit från agendan. Barack Obama har ju hållit AGW-läran vid liv och gett miljömyndigheterna fria händer att angripa energisektorn i landet.

Samma kväll som Obama blev vald till presidentkandidat sa han bland annat att “detta var den stund då havens höjning skulle börja avta och vår planet börja läkas”, ett påstående som bara det borde ha fått väljarna att dra öronen åt sig. Härom dagen fick han det stoppat i halsen av Mitt Romney som sa att han i stället lovade hjälpa den enskilde medborgaren och hans familj.

I sitt tal på konventet förklarade Obama att amerikanerna “kan göra något åt” extremvädret genom att rösta på honom. Så här sa han: “Och ja, min plan innebär en fortsatt minskning av de fossila utsläpp som värmer upp vår planet – för klimatförändringen är inget påhitt. Allt fler torrperioder och översvämningar och skogsbränder är inga skämt. De utgör ett hot mot våra barns framtid. Och med detta val kan ni göra något åt det.”

Kommentarer överflödiga. Eller som en bloggare skriver: ”Om Franklin D. Roosevelt hade påstått att han kunde hejda den stora torkan i USA på 1930-talet så skulle han ha hamnat på mentalsjukhus.”

Obamas administration har annars blivit ökänd för alla de miljarder den har satsat på “gröna jobb” och ”grön energi”. Till ingen nytta. Trots det har flera av de företag som satsade på Obamas kampanj förra gången nu krävt att klimatfrågan förs upp på dagordningen igen, annars blir det inga pengar till den här kampanjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare