Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 1 juni 2014

Lögnen om de hotade isbjörnarna i Arktis

Inte så ensam som WWF försökte få oss att tro
Klimatlögnerna avslöjas nu en efter en för den som försöker hålla sig à jour med vetenskapliga media. Nu senast visar det sig att siffran för antalet isbjörnar i Arktis - ca 20-25 000 - är alldeles för låg. Det kan finnas minst 10 000 till.

För uppskattningen står IUCN Polar Bear Specialist Group (PBSG) och bara namnet på arbetsgruppen låter ju vederhäftigt. För den aktade isbjörnsforskaren Susan Crockford har en talesman för PBSG nu erkänt att det rörde sig om "en kvalificerad gissning som skulle lugna allmänheten".

Crockford har ifrågasatt den här uppskattningen eftersom den inte omfattar fem stora underpopulationer i området. "Dessa underpopulationer kan uppgå till mellan 6 000 och kanske 9 000 individer", skriver Crockford på sin blogg.

Isbjörnarna ömkades ju av WWF och andra "naturvårdande" organ, som ansåg att hela stammen var hotad av den globala uppvärmningen. Nu har vi ju inte haft någon global uppvärmning på snart 20 år - och mycket riktigt har vissa underpopulationer ökat påtagligt.

Ett hot mot dem som det inte talats så mycket om har varit den rekordstora isutbredningen i Arktis (eftersom den motsäger klimatevangeliet). Faktum är emellertid att isen det här året varit så tjock att sälarna inte kunnat borra upp andningshål i den, något som tvingat isbjörnarna att vandra mycket längre än vanligt.

Läs mer på http://dailycaller.com/2014/05/30/scientists-admit-polar-bear-numbers-were-made-up-to-satisfy-public-demand/#ixzz33OWK2rKg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare