Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 6 juni 2014

Narrskeppet Sverige på väg ner i djupet


Medan folket hjälplöst tittar på sjunker det svenska narrskeppet i djupet
När Skeppsgossen tittat på diverse debatter i den vänsterstyrda statstelevisionen har det ofta slagit mig vilken dålig debattdisciplin som råder i 2000-talets Sverige. Det gäller särskilt de kvinnliga deltagarna. De pratar i munnen på varann, de höjer rösterna när någon annan fått ordet och ingen lyssnar på talare med andra åsikter än de själva. Eller i klartext – de vill inte lyssna!

Intrycket av gapiga fruntimmer förstärktes med flera hundra procent när Fi-kvinnorna fick del av valresultatet och tjoade och skrek i närmast orgiastisk lycka. Jag har svårt att förstå hur ett enda vunnet mandat kan framkalla sådana känslosvall. Är det verkligen representanter som skriker som tonåringar på en rockkonsert som svenska kvinnor vill ha i EU-parlamentet (och säkert också i riksdagen i höst)? Om det är så kan man inte annat än beklaga.

Den dåliga stilen går igen i partiets politik. Programförklaringarna avges i samma höga tonläge som hejaramsorna, kanske hoppas man på så sätt dölja hur tomma och meningslösa de egentligen är. Vem minns inte idiotramsan ”hör ropen skalla, dagis åt alla!” som borde ha fått varje tänkande vuxen att rodna av skam. Men tydligen är det hejaramsor som numera eldar massorna, antingen de sitter på stadionläktarna och vrålar sig hesa över Zlatans klacksparkar eller skanderar slagord om rasism för att tysta oliktänkande som för fram sina åsikter på ett torgmöte. 

I fallet Fi är parollerna dessutom direkt vulgära och handlar om att skära kukarna av alla män i enlighet med den sinnessjuka Valerie Solanas SCUM-manifest. (Om idén förverkligades skulle människosläktet med tiden dö ut, men så långt kan förmodligen inte feminister tänka.) Det är direkt patetiskt att höra Gudrun Schyman predika jämställdhet och se henne pussa kvinnliga partimedlemmar på munnen. Gäller inte jämställdheten också männen i Fi:s bisarra värld? 

Skränfockarna i Miljöpartiet leds numera av en prydligt kostymklädd svärmorsdröm (en HEN?) i stället för av forna dagars vildvuxna stofiler i rallarhattar, vadmalsbyxor och näbbskor från Norrlands inland. De var i alla fall färgstarka i sin snusfilosofi. Men idag har också de grå stugorna som de bebodde ersatts av insatslägenheter i mångmiljonklassen på Södermalm med omnejd och i stället för getmjölk dricker de latte på inneställen. På MP:s agenda står för Sverige viktiga frågor som nedläggningen av Bromma flygplats, rivningen av Slussen och satsningarna på kollektivtrafik i Stockholmsregionen. I likhet med centern skiter MP numera i resten av landet så länge de får stänga kärnkraftverk och fortsätta att bygga vindkraftverk.

Allt överskuggande för MP:s del är förstås klimatpolitiken. Jorden håller ju på att gå under om vi inte senast 2015 fattar beslut om kraftiga skattehöjningar på drivmedel och elektricitet och kött och gudvetallt, så att vanliga arbetande människor och pensionärer får återgå till ett gammaldags statarliv och bocka och niga för de korvören som Fridolins gäng i nåder låter dem behålla. Det tragiska är att så många fortfarande sväljer deras lögner.  

Skeppsgossen vet inte vilka utpressningsmetoder miljöpartisterna använder för att idag Reinfeldt och till hösten förmodligen Löfvén ska dansa till deras pipa. Men oavsett hur det går i höstens val så kommer dessa förvirrade nykommunister att ostört få fortsätta att borra det svenska narrskeppet i sank. Stanken från marvattnet blir allt outhärdligare.  


1 kommentar:

 1. Hej Narren

  När det gäller kärnkraft så ser det ut som att Oskarshamn 1 kommer att stänga för gott före 2020 och Ringhals 1 och 2 före 2025. Det är inte av politiska skäl utan av ekonomiska skäl de stängs. De är gamla och slitna. Enligt en artikel i Ny Teknik så beräknas Oskarshamn 1 tas ur drift 2016. Det är en uppgift som jag är tveksam till om det stämmer. När det gäller Oskarshamn 2 så kommer den sannolikt att tas ur drift runt år 2030.

  Svenska Kraftnät, Svensk Energi och Vattenfall är alla eniga om att bortfallet från dessa 4 reaktorer kan ersättas med förnyelsebar energi i form av vindkraft och biobränsleeldad kraftvärme. Under åren 2035-2045 kommer övriga 6 reaktorer att avvecklas. Med dagens teknik är det svårt att ersätta bortfallet från alla dessa med förnyelsebar energi. Därav undersöker Vattenfall om de ska bygga någon eller ett par nya reaktorer. Vattenfalls uppfattning idag är att 1/4-del till hälften av den svenska kärnkraftsproduktionen behöver ersättas med nya reaktorer. Resten kan ersättas med förnyelsebar energiproduktion.

  Hur mycket kärnkraft som kommer att byggas beror mycket på den tekniska utvecklingen. Utvecklingen av både kärnkraft och förnyelsebar energi fortgår.

  /Jan Eriksson

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare