Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 11 augusti 2014

De privilegierade hycklarna


Enligt en artikel från Climate News Network kan en flygbiljett bli 100 gånger dyrare än idag om de gröna narrarna fortsätter att kräva beskattning av trafikflygets CO2-utsläpp! Det är ett forskarlag vid universitetet i Southampton som räknat fram det. Flygindustrin anser att deras bidrag till de globala utsläppen av CO2 bara utgör ett par procent idag - men i och med att det har blivit så mycket billigare att flyga så kommer trafiken att fortsätta öka och koldioxidutsläppen med den.

I likhet med exempelvis MP i Sverige vill de gröna i andra civiliserade länder se en kraftig beskattning på flygresorna för att tvinga vanligt folk att sluta flyga på semester. Självfallet motsätter sig flygindustrin och flygbolagen en sådan skatt och hänvisar till de åtgärder som hela tiden vidtas för att nedbringa utsläppen. Den internationella organisationen ICAO räknar med en 2-procentig minskning av bränsleförbrukningen per år fram till 2050, vilket skulle innebära att CO2-utsläppen kan bibehållas på samma nivå som 2020.

Att kraftigt höjda biljettpriser skulle få oerhörda ekonomiska och sociala konsekvenser inser de flesta med undantag för alla rabiata miljönarrar. Men att dessa långtifrån lever som de lär, det får vi ständiga bevis på. En av dem som predikar att vi alla måste köra mindre bil och flyga mindre är engelsmannen Lord Prescott, tidigare vice premiärminister. Sedan februari i år har han flugit över 6000 mil till olika klimatkonferenser - men det räknas förstås inte eftersom han flyger för att rädda klimatet åt oss alla. Andra exempel är våra egna Brysselpendlare och ökända klimatpredikanter som Al Gore, Harrison Ford och Leonardo DiCaprio, vilka alla far jorden runt titt som tätt samtidigt som de vill begränsa vanliga människors möjligheter att fara på semester...

Som alla "världsräddare" är Lord Prescott & Co ett sällskap hycklare av värsta sort. Skeppsgossen frågar sig varför de själva inte ändrar sin bekväma livsstil och börjar arbeta på åkrarna under de väldiga vindkraftverken från tidig morgon till sen kväll i det lågenergi-utopia som ju är alla ekofascisters våta  dröm?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare