Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 9 augusti 2014

Islam som fredens religion?


Skeppsgossen har på sistone blivit alltmer medveten om att det nog finns viktigare saker att skriva om än klimatförändringarna, som vi får lära oss leva med vad de gröna narrarna än säger. Med tanke på muslimernas blodiga härjningar i Mellanöstern, Afrika, Pakistan etc. upplever jag och många andra islam som ett avsevärt mycket större hot än en eller annan grad högre eller lägre medeltemperatur på jorden. 

Samma känsla har Simon som driver den alltid läsvärda bloggen Australian Climate Madness (www.australianclimatemadness.com). Hans inlägg om hotet från islam är i hög grad läsvärt och jag tar mig friheten att återge delar av det i sammandrag. Vill du läsa hela texten ska du naturligtvis gå in på originalet. 

Simon börjar med att referera till några av de många ursäkter vi fått och får höra så fort "islamisternas" våldsdåd kommer på tal: 
"Islam är en fredens religion"
"Det handlar bara om en liten minoritet av extremister"
"Koranen säger..."
"Du är bara en rasist och islamofob..."
Skitsnack! konstaterar han. Islam är en fredsreligion bara när hela världen blivit islamsk och sharia införts. Till dess gäller jihad som vi varje dag ser förfärande prov på .     

"På motsvarande sätt", skriver Simon, "har alla problem i Mellanöstern sin grund i islams aggression. Konflikten mellan Israel, Gaza och Västbanken handlar in om gränser eller territorier eller ockupation eller någonting annat. Den handlar bara om att enligt islam ska alla judar utrotas" (i koranen kallas de 'ättlingar till apor och grisar' och det är vad skolbarnen i de islamska nationerna runt Israel ständigt får sig itutade). "Därför kan det aldrig bli en förhandlingslösning i Mellanöstern, och den som inbillar sig det har en mycket missvisande moralisk kompass.”

Förvisso finns det muslimer i Västerlandet som anpassat sig till vår kultur, men vi ska akta oss för att göra skillnad mellan vad PK-media kallar moderata muslimer och islamister. Så länge någon tillber Allah är han eller hon ändå muslim, och Turkiets nye president Erdogan har själv sagt: ”Begreppet ’moderat muslim’ är fult och motbjudande – islam är islam.”

Simon påpekar också att muslimerna i Västerlandet är väldigt tysta i diskussionen om de ogärningar som deras trosfränder begår i islams namn. Inte heller hör vi från dem när det handlar om Hamas’ ständiga raketanfall mot Israel eller morden på kristna i Irak. ”Man tycker att ’moderata’ muslimer borde ta kraftfullt avstånd från IS och Boko Haram… Men nej, allt debatten handlar om är ett gapande och skrikande om islamofobi.”

I media framhålls ständigt att vi västerlänningar inte tolkar koranen på rätt sätt eller stödjer oss på lösryckta citat. Om det är så, varför gör då så många muslimska lärda imamer gång på gång hätska utfall mot Västerlandet och mot judarna och andra otrogna? De lärda bör ju kunna koranen och haditherna utantill och de bör väl om några framhålla islam som en fredlig religion. 

“Det enkla svaret,” skriver Simon, “är att de vet vad islam står för och att det är vi andra som lurar oss själva därför att det känns bättre än att inse sanningen – att islam är en våldsideologi där folkmord accepteras. Den står i direkt strid mot alla västerländska demokratiska värderingar och den hotar hela vår civilisation”. 

Bevis för det är att största delen av alla terrordåd begås av muslimer. Det är ett faktum. Varför? Därför att deras religion uppmanar till dödande av otrogna. Kristna, buddhister, sikher, hinduer och judar kan vanligen leva i fred tillsammans. Det är bara islam som kräver omvändelse eller död av dem som inte tror – det är en tidsmaskin som förflyttar anhängarna tillbaka till 600-talet.  

Simon igen: “Och innan vi får höra det vanliga tjafset om korstågen och hur grymma de kristna var en gång, vill jag bara framhålla att korstågen var ett försvarskrig där man ville ta tillbaka land som invaderats av muslimerna. Visst finns det våldsamma verser i bibeln, men hur många terrorister ser man hålla upp biblar och kalashnikovs och använda andra mosebok för att rättfärdiga terrorhandlingar i början på 2000-talet?”

Till sist ställer Simon samma fråga som Skeppsgossen ställt sig – klimatet är egentligen en så trivial fråga jämfört med de verkliga faror vi står inför att det knappast känns värt att slösa energi på. Det finns faktiskt större slag att utkämpa. Frågan är bara om alla självgoda passagerare på världens narrskepp inser det?
  

Islams rätta ansikte

1 kommentar: 1. Tack för den utförliga rapporteringen från Gaza:
  - Tre judiska pojkar kidnappades och mördades. Så gör bara de värsta extremisterna på den palestinska sidan, ex.vis Hamas.
  - En palestinsk pojke mördades på ett bestialiskt sätt.
  - Israels myndigheter har gripit en förövare. Israel anser att ingen får mörda någon.
  - Hamas förklarar istället att varje jude är ett legalt mål och bör mördas.
  - Hamas skjuter hundratals raketer mot Israel, nu med längre räckvidd än förr så att större städer än lilla Sderot kan nås. Med 900 raketer har endast en israel skadats.
  - Israel varnar för att de måste stoppa beskjutningen och bombar sedan avskjutningsramper och ställen där deras uttalade fiender vistas, Hamas ledning. De är så humana att de försöker varna andra boende med flygblad innan de bombar.

  Detta har hänt många gånger förr. Hamas har aldrig hållit sina avtal om vapenstillestånd.
  Deras agerande förklarades en gång av Mortimer Zuckerman i U.S. News & World Report:
  “Det enda Hamas önskar hellre än döda judar är döda palestinier.”
  De vet att de inte kan besegra Israel. Med omänsklig cynism använder de döda palestinier som argument, för att vända naiva västerlänningar mot Israel. De räknar med att EU och USA skall göra jobbet åt dem: Betvinga Israel.
  Därför provocerar de Israel om och om igen med raketbeskjutning och krigsförbrytelser.

  Hamas demonstrerar sin efterblivenhet:

  De använder sina små resurser till att göra usla raketer, som de skjuter iväg utan förmåga att rikta och de når inte annat än civila mål. Detta visar en så hopplös inkompetens att man förvånar sig över att fullvuxna någonstans på klotet kan "hålla på " dem. Undrar just hur många Gaza-bor skulle rösta på dem idag.
  Israel har visat att det önskar fred.
  Hamas har visat att de önskar krig.
  Det som behövs är inte en blockad mot Israel utan mot Hamas, så länge som de använder sina medel till raketer istället för till mat åt befolkningen.

  Argus Verus

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare