Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 4 augusti 2014

Den stundande klimatkatastrofen
Det är inte klokt vilka följder den stundande klimatkatastrofen kommer att få! Skeppsgossen har i likhet med andra skeptiker roat sig med att sammanställa en del av de olyckor som förväntas drabba jorden - om vi inte tar oss samman och rustar ner tillvaron till stenåldersnivå som de gröna tokarna vill. Här är en liten lista på ett antal gräsligheter som väntar runt hörnet i klimatförändringarnas värld.  

Inga fler rödhåriga i framtiden 
Förra månaden fick vi veta att det inte kommer att födas några fler rödhåriga skottar. Det förklaras med att generna för rött hår och blek hy bildats på grund av det kalla och mulna vädret i Skottland och Irland. Till och med de mest radikala vänsterflummarna ifrågasatte dock påståendet.

Fler UFO:s
Experter på UFO:s säger att det ökande antalet iakttagelser under 2008 kan ha berott på den globala uppvärmningen. Förklaringen skulle vara att utomjordingarna var bekymrade över vårt sätt att ”ta hand om” jorden.

Fara för tillväxten av nya ishockeyspelare
En amerikansk senator är orolig för att ett varmare klimat skulle göra det svårare för kommande barn och ungdom att hitta tillfrusna dammar och sjöar där de kan lära sig åka skridskor och spela hockey. Han tycks aldrig ha hört talas om ishallar.

Jorden kommer att snurra fortare
En tysk meteorolog påstod på fullt allvar att uppvärmda hav skulle orsaka en förskjutning av havsvattnet från ekvatorn till polerna – hela 0,12 millisekunder på 200 år. Till och med Scientific American publicerade varningen med en brasklapp om att andra faktorer som tidvattnet eventuellt skulle motverka effekten.

Italiens pasta i fara
Redan 2020 kan durumodlingarna i Italien drabbas av missväxt och så gott som helt utplånas före nästa sekelskifte. Det var brittiska Met Office som slog larm, men givetvis kunde andra faktorer skjuta upp katastrofen.

Fler njurstensanfall 
Förekomsten av njurstenar har ökat påtagligt under den senaste 30 åren, enligt amerikanska forskare. Förklaringen tros vara allt högre temperaturer över större områden, något som kan bevisas med lämplig statistik. Ett varmare klimat leder till att allt fler människor drabbas av uttorkning, vilket leder till mer koncentrerad urin med högre innehåll av kalcium och andra mineral som bildar njurstenar.

Brittiska vadare hotas
Medan njurstenarna ökar har vadarfåglarna i England starkt decimerats på senare år, vilket enligt expertisen självfallet beror på klimatförändringarna. Ingen har ännu sett något samband mellan fågeldöden och myriaderna av vindkraftverk som smyckar de brittiska öarna. Fågelslakt orsakad av vindkraft är som bekant något gott…


En karta över det aktuella isläget i norra Kanada
Den här sommaren blir Nordvästpassagen isfri
Det har självaste Al Gore sagt och ett kryssningsfartyg är redan på väg för att bevisa det. Om kaptenen besvärade sig med att studera kartorna över den aktuella isutbredningen borde han lägga om kursen och segla söderut i stället. Som vanligt blir det den kanadensiska kustbevakningen som får skynda till undsättning.

Kyrkan tror mer på klimatförändringen än på Gud
Även de kristna biskoparna sällar sig nu till den exklusiva skara som hellre förkunnar klimatförändringarnas domedagsprofetior än Kristi evangelium. Senaste har det gått ut ett biskopsbrev i vilket gudsmännen påstår att ”klimatförändringarna är den största utmaningen för mänskligheten”. Skeppsgossen för sin del att den allsmäktige guden borde kunna undanröja en sådan fara hur lätt som helst – men det är förstås djävulen själv som lurar bakom koldioxiden och de  andra växthusgaserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare