Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 23 augusti 2014

Mer om den gröne hycklaren DiCaprio


Skådespelaren Leonardo DiCaprio har på kort tid seglat upp som en av stora klimatnarrarna. Han har nu producerat och bekostat en serie “miljödokumentärer” som uppmanar västerlandet att rusta ned, att straffskatta alla fossila energislag och stödja “förnybara” energikällor som vind- och solkraft. Hur dum får man vara för att lyckas I Hollywood?

I filmerna får åskådaren bland annat veta att 97 procent av klimatforskarna är ense om att det sker en klimatförändring som orsakats av mänsklig aktivitet. Det är ju en lögn som avslöjats säkert hundra gånger vid det här laget, men DiCaprio tillhör fortfarande de troende. I en film sägs det också att vi måste hålla kvar kolet i marken. Javisst kan vi göra det, men hur ska vårt samhälle då fungera? Med idel ”förnybar” energi hamnar hela västerlandet till slut i samma sits som Spanien och Portugal som har 50 procent arbetslöshet bland de unga (och Sverige är väl snart där också). För att nu inte tala om den tyska ekonomin som fräts sönder inifrån av en vansinnig satsning på ”förnybart”.

Enligt egen utsago har DiCaprio redan från ungdomen varit medveten om miljöförstöringen i form av skövling av regnskogarna och utrotandet av olika arter. Nu försöker han med sina filmer engagera människor i bevarandet av den biologiska mångfalden. ”Den globala uppvärmningen är den största miljöutmaningen idag,” säger han och i bakgrunden kan vi höra svenska stollar som Fridolin och Romson applådera.

Men som vanligt i miljökretsar lever DiCaprio inte som han lär. Han har fem lyxbostäder, i ett tidigare inlägg har Skeppsgossen visat en bild på hans jakt och han flyger oftast i privata jetplan. "Jag vill göra världen lite bättre och flyger runt i världen för miljöns skull,” har han sagt i en intervju.

I likhet med många andra miljöaktivister är Leonardo DiCaprio en hycklare av stora mått. Hans dubbelliv får Skeppsgossen att tänka på svenska miljöpartister som i valrörelsen kuskat runt med en oljeläckande veteran-Scania och numera hyrt in en buss från Tyskland för att sprida sin lögnaktiga propaganda (som om det inte fanns svenska bussar att hyra). En liten strimma av hopp är dock de krympande siffrorna för MP i senare opinionsundersökningar som antyder att alltfler börjar genomskåda bluffen. Kan detta inlägg bidra till detta så är ingen gladare än eder Skeppsgosse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare