Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 28 januari 2012

Årets mesta narrskeppVid det här laget har ett nytt narrskepp avseglat från Argentina med kurs på Antarktis. Ombord finns ett antal av världens allra narraktigaste narrar: Al Gore, James Hansen och Richard Branson (han med Virgin ni vet). Sällskapet består av 100 personer som på ort och ställe ska studera vad klimatförändringarna ställt till med. Som alltid när Al Gore ska någonstans slår kylan till – det har i flera veckor nu varit betydligt isigare än normalt för pingvinerna.

En riktig narr!
James Hansen är Nasa-man och har av miljötidskriften Effekt kallats ”USA:s kanske främste klimatforskare”. Skeppsgossen vill i sammanhanget erinra om att samme Hansen 1988 spådde att en del av Manhattan skulle ligga under vatten på grund av havsnivåhöjningen år 2008. Så blev nu inte fallet och därför skjuter Hansen fram katastrofen till 2100 (då slipper han skämmas ifall han inte blir 147 år).
Det är samme Hansen som menade att havsnivåerna skulle stiga med 5 meter eller mer under det här seklet. Det innebär en höjning med 5 mm per månad under återstående 88 år!

Så mycket ger Skeppsgossen för den klimatforskaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare