Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 8 januari 2012

Lycklig den som tror, vis den som tvivlar...

I en insändare i Aftonbladet med rubriken ”Vårt eget fel att det stormar” skriver en viss Kristina Salén, medlem i klimataktion Rönninge, att ”extremt väder, med stormar, torka och skyfall blir allt vanligare på grund av klimatförändringen, enligt forskarna”.
   Vilka forskare? Al Gore, Rajendra Pachauri, David Attenborough och Pär Holmgren? Syjuntan i Rönninge verkar inte särskilt insatt i de senare årens klimatdebatt, där människans påverkan på klimatet konstaterats vara i stort sett obefintlig. Av forskare som gör skäl för namnet och vet vad de talar om.
    Sen fortsätter Kristina Salén med det vanliga tjafset om att vi svenskar producerar sju ton växthusgaser per person och år – ”fast jorden bara tål två ton”. Vem har räknat ut det? FN:s klimatpanel förstås. Läsaren får också vet att returresan Stockholm–Bangkok ger sex ton klimatförstörande gaser.
    Vulgärpropagandan om människans inverkan på klimatet fortsätter att spridas av slaskpressen. Dess syfte är att ge den vanliga människan dåligt samvete för i stort sett allt den gör och få henne att sätta sitt hopp till att Storebror i FN och EU ska ställa allt till rätta genom skatter och pålagor. Dumheten känner inga gränser och flottan av narrskepp bara växer och växer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare