Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 24 januari 2012

Varför ljuger du, Johan Tell?Idag damp Vi i villa ner i brevlådan. Johan Tell har en egen sida i den, full med goda råd för "klimatsmarta". I det här numret drar han sig inte för att blåljuga om klimatet under rubriken "Johans tre enkla val". Där inleder han med följande rader: "År 2011 blev det tionde varmaste året sedan man började mäta den globala medeltemperaturen runt 1850. De 13 varmaste åren har inträffat under de senaste 15 åren. Den arktiska isens volym har aldrig varit så låg som i fjol."

Alla dessa påståenden är inget annat än ren och skär lögn. För det första var 2010 det varmaste året enligt Nasas mätningar och inte 2011. Men det handlar om gradskillnader på någon hundradel. Dessutom säger Johan Tell inget om att 1850 markerade slutet på "Lilla istiden" och att det därför är helt naturligt att det skett en global uppvärmning sedan dess.

Vad gäller den arktiska isen ljuger denne miljönarr lika friskt. Under 2011 noterades den största isbildningen hittills i Arktis - idag är istäcket 3 meter tjockt!

Genom att sprida lögner som dessa fortsätter Tell & Co. att skrämma upp allmänheten inför hot som överhuvudtaget inte existerar. Förebilden är förstås Supernarren Al Gore som nu ska bege sig till Nordpolen för att på ort och ställe studera is, isbjörnar och kalvande glaciärer. Skeppsgossen hoppas att han druttar ner i en vak och blir uppäten av isbjörn. Det vore ett passande slut för en jubelidiot som han!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare