Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 7 januari 2012

Komik på högsta nivå
Så här i början på året har Sverige begåvats med en ny narr – eller kanske ska vi kalla honom pajas. Han heter Gunnar Fredriksson och är vice vd i Svensk Vindenergi. Denna pajas visades upp i Rapport tillsammans med ett paraply och skroderade om att blåsten under vecka 52 resulterat i en fantastisk ökning av vindkraftverkens produktion. Han påstod också (oemotsagd förstås) att vindkraften dämpar elpriserna, framför allt i södra Sverige.

Vad han inte berättade var att vindkraften trots de gynnsamma förhållandena svarade för endast 6 procent av den totala elproduktionen under vecka 52. Och att det var milt väder, välfyllda vattenmagasin och levererande kärnkraftverk som var orsaken till att vi fick ett överskott av el just då.

I pressen har samma pajas beklagat sig över elpriset är för lågt för att göra vindkraften lönsam. Komik på högsta nivå, skulle Skeppsgossen vilja kalla herr Fredrikssons clownakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare