Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 4 januari 2012

Blandade nyårskarameller


För ett år sen invigde BBC-reportern Brian Milligan det nya året med att köra en eldriven Mini från London till Edinburgh. Längs vägen finns det en mängd statsfinansierade laddningsstationer. Bilfärden tog honom fyra dagar, vilket gav en genomsnittshastighet på 10 km/h. Det motsvarar inte ens den fart som en diligens höll i mitten på 1800-talet. Men för miljövännerna var Milligans resa en triumf.

I Tyskland arbetar man som bäst med att färdigställa Nordsee Ost vindkraftpark, cirka 30 kilometer norr om ön Helgoland i Nordsjön. Det tråkiga är bara att elektriciteten från snurrorna inte kommer att kunna tas tillvara, eftersom utbyggnaden av kablar från anläggningen är nära nog ett år försenad. Vindkraftparkens operatör måste likt förbannat hålla känslig utrustning i enheterna, nav och rotorblad i ständig rörelse, vilket kräver att man kör aggregaten med dieseldrivna generatorer. Med andra ord, innan Tyskland kan hänföras av den förnybara energieran, som miljöminister Norbert Röttgen så ofta hyllar, måste landet bränna stora mängder fossila bränslen ute i Nordsjön. – Der Spiegel

IPCC:s prognoser då? Hur tillförlitliga är de? Eller är de helt värdelösa? Eller är det t.o.m. så att de inte är prognoser? Hittills är det ingen som har visat att klimatmodellerna kan göra prognoser.
När en klimatmodellerare säger att en dubbling av koldioxiden kommer att medföra att jordens medeltemperatur ökar 2-3 grader menar han egentligen att hans simulering visar att en dubbling av koldioxid i hans modell ökar temperaturen 2-3 grader jämfört med en simulering med konstant koldioxidhalt.
Politiker vräker miljarder till forskare för att de ska modellera klimatet. Resultatet (som är värdelöst som prognoser) används sen av politikerna för att höja skatterna och kontrollera individen. Ingen Riksrevision finns här som granskar nyttan av satsningarna. Det borde det finnas. Regeringen Reinfeldt har ansvaret för detta slöseri med skattebetalarnas pengar.
- Per Welander på bloggen The Climate Scam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare