Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 18 januari 2012

Centerns narrar fortsätter att glappa - kan ingen be dem hålla truten?
Narrskeppet har begåvats med två nya kvinnliga narrar – och ingen av dem är så rolig som Eva Rydberg! Pajaserna ifråga heter Anna-Karin Hatt och Lena Eek, båda centerpartister och båda lika glappkäftade som sin företrädare. Se bara vad Hatt kläckt ur sig:

”Satsar vi inte i dag för att nå tvågradersmålet så kommer chansen att nå det gå förlorad. Och då måste alla ansträngningar därefter handla om anpassning till effekterna: kollapsade ekosystem, hungersnöd och flyktingströmmar. Och det till en högre kostnad än nu.”

Tvågradersmålet är ett politiskt påhittat mål som tjänar IPCC:s syften och inget annat. Vid det här laget borde de flesta vara medvetna om att människan inte på något sätt kan påverka jordens klimat och att det nu tycks som om jorden är inne i en fas där det håller på att bli kallare och inte varmare. Och snacket om klimatflyktingar hörde vi redan 2005, då FN påstod att det skulle finnas 50 miljoner klimatflyktingar 2010. Nu finns länken med denna lögn inte längre kvar på nätet!

Nattmössan Hatt antyder vad centern vill när hon säger: ”Våra viktigaste instrument för att styra dit är koldioxidskatten och elcertifikatsystemet. De straffar det fossila och ändliga och främjar det förnybara och hållbara.” Just det, högre drivmedelsskatter och mer bidrag till vindkraft!

Och Lena Eek – som ju efterträtt en annan pratminister – berättade i teve häromdagen att biltrafiken måste minskas för att stoppa klimatförändringarna. Om bilisterna inte begriper det själva så är centern inte främmande för kraftiga höjningar av bensin och diesel.

Hur kan ett litet skitparti som centern överhuvudtaget få lov att påverka Sveriges politik inom något område? Eller tycker dessa båda kvinnliga buskiskomiker (förlåt Eva Rydberg!) att de ska hoppa på det miljöfascistiska tåget som Sjöstedt och kommunisterna nyss gjort i hopp om att vinna nya väljare på Södermalm? Skeppsgossen skulle helst se att hela det här gänget sattes i livbåtarna utanför någon öde ö där de kunde fortsätta sitt ”miljöarbete” utan att ställa till elände för oss vanliga medborgare.1 kommentar:

  1. Dessa två skulle kunna vara en kopia på sin partiledare vad gäller intellekt, saklighet, verklighetsförankring och kompetens.
    För hon har ju ingenting av dessa saker.

    Angående din kommentar i min blogg så är den publicerad och besvarad.

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare