Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 9 juli 2012

Klimathäxornas fel att det regnar i Småland?
Under perioden 1520 till 1770 sammanföll topparna i antalet häxprocesser i världen med kalla väderperioder. När skördarna frös bort eller förstördes av regn sökte människorna efter syndabockar. I en bulla från 1484 skrev påven Innocentius VIII: “Det har på senare tid kommit till vår kännedom… att många personer av båda könen… har förstört jordens gröda, vinrankorna och fruktträden.”


”Ersätt begreppet häxor med skeptiker och snabbspola fram till 2012”, skrev Steven Goddard på sin blogg Real Science för ganska exakt ett år sen. ”Det är precis vad dagens klimatalarmister gör. De skyller cykliska förändringar i vädret på alla dem som inte ser världen med deras förvirrade ögon. Det komiska är att dessa vidskepliga knäppisar betraktar sig själva som intelligenta och kloka.”

Det finns all anledning att reprisera hans jämförelse idag, när vi har en socialdemokratisk partiledare som vill kasta miljarder i sjön på ”klimatinnovationer” och media som segervisst basunerar ut att klimatförändringarna måste stoppas bara för att Småland drabbats av ett skyfall.

Skeppsgossen erinrar sig också vad meteorologen Art Horn skrev efter klimatjippot i Mexico 2012:

“Även om vi kunde eliminera all användning av fossila bränslen i hela världen så skulle det inte ha någon egentlig effekt på jordens medeltemperatur. Att försöka minska de mänskliga koldioxidutsläppen är direkt meningslöst och dömt att misslyckas… ja, jag borde tillägga: om syftet är att ändra klimatet i framtiden. Om man däremot är ute efter tjäna pengar på utsläppsrätter är det hur klokt som helst.”

Art Horn ger också andra exempel på klimatprofitörer som exploatörerna av alternativ energi, vilka naturligtvis har ett starkt intresse av att bekämpa koldioxiden. Plus de hundratals organisationer som ser som sin mission att till varje pris rädda vår planet och bland annat vill suga pengar ur de rika länderna och ge till de fattiga länderna som inte längre får använda fossila bränslen för att skapa välstånd...

“Jordens tjocka atmosfär skapar en värmande växthuseffekt som utgör själva förutsättningen för allt liv på jorden och i haven", fortsätter Art Horn. "Om vi inte hade denna effekt skulle jorden förvandlas till ett isklot utan liv… Vattenånga och moln svarar för 90 procent av innehållet i atmosfären och koldioxiden för ca 8 procent… Av dessa 8 procent kommer enligt IPCC endast 3 procent från mänskliga aktiviteter som användning av fossila bränslen… Av detta följer därmed att endast 0,2 procent av CO2-tillskottet i atmosfären kan lastas på människans konto.”

Det är märkligt att lögnerna och skrämselpropagandan om vår klimatpåverkan fortsätter att frodas i Almedalen. Men politikerna använder dem utan att rodna för sitt röstfiske och svensken i gemen sväljer gladeligen betet, som kostar ”hen” både dyrare transporter och dyrare energi och som förstör kulturlandskapet med miljöreligionens egna minareter.

3 kommentarer:

 1. Det är lite rätt i att skadorna av översvämningarna i Småland kan i alla fall delvis skyllas på klimatskeptiker.

  I början på 2000-talet så tog kommunerna längs Emån fram ett dokument om vad riskerna med det varmare klimatet skulle innebära långsiktigt och vad kommunerna skulle göra åt det. Kritiken mot åtgärderna var hård från några klimatskeptiska professorer, bl a från Linköpings Universitet, som gjorde att politikerna blev tveksamma till att följa råden som var i dokumentet.

  Det har aldrig tidigare varit så stort och omfattande skyfall i Småland som det nu har varit. Fortsätter klimatet att bli varmare så är det bara en tidsfråga tills nästa översvämning blir som är värre än den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är väl Anonym ute och cyklar tillsammans med Åsa Romson & Co? Du skyller alltså översvämningarna längs Emån på "klimatskeptiska" professorer... Samtidigt påstår du att det aldrig tidigare förekommit sådana skyfall som nu i Småland. Jag vet inte när du är född, men om du gör dig besväret att kolla väderstatistiken på www.scb.se kommer du att finna att årsnederbördsmängden i Växjö för perioden 1961-90 uppgick till 651 mm och i Kalmar för samma period till 484 mm. Under 2009 var den i båda fallen mindre. I statistiken kan man också läsa att det aldrig regnat så mycket i dessa båda städer som i augusti 1945. Innan man uttalar sig så självsäkert om "mannaminne" och annat bör man enligt min mening kontrollera hur långt (eller kort) ett mannaminne är. Och varmare lär det inte bli ens i Småland - under de senaste åren har vi ju haft en långsam avkylning av klimatet världen över - vilket innefattar Småland. Kom igen, Anonym, så får vi fortsätta diskussionen!

   Radera
 2. Jag skyller inte skyfallet på klimatskeptikerna, men jag menar att klimatskeptikerna påverkade politikerna så pass mycket att de förkastade den undersökning som gjorts om hur ett varmare klimat skulle påverka nederbörden och flödet i Emån.

  Nu lever vi i en verklighet där klimatet blir varmare. Det kommer att påverka vädret och det är i synnerhet nederbördsintensiteten som kan ställa till problem på många håll.


  Nu är det så att mitt mannaminne verkar stämma ganska väl överens med SMHI:s statistik. Mitt mannaminne får viss hjälp, när det gäller väderhändelser, av min svärmors gamla dagböcker.

  Länkar till SMHI:

  http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/skyfall-har-blivit-vanligare-1.23063

  http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/nederbord/1.3970


  Det där med långsam avkylning världen över är en bluff som klimatskeptiker hittat på. Finns inte ett uns sanning i det.

  http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.A2.gif

  Trots att temperaturen långsiktigt stiger händer det ibland att det under kortare perioder kan vara en liten avkylning. Senast var det några år runt 1990 som temperaturen sjönk. Men den minskningen var så liten att den inte var statistisk säker. Men under de senaste åren har det inte varit någon minskning.

  Jag heter Jan Eriksson.
  Pensionerad civ. ing. Energiteknik.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare