Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 26 juli 2012

Nu smälter hela Grönland bort!


De senaste dagarnas samtalsämne i bloggvärlden och media är rapporterna om den plötsliga snösmältningen på Grönland – som i rubrikerna betecknades som ”massiv issmältning”. Det var Nasas mätningar som visade att under en knapp vecka i juli så ökade smältgraden på ytskiktet från 40 procent till hela 97 procent… Gott im Himmel, ve och fasa, nu har vi fått ytterligare bevis för den globala uppvärmningen!Nåja, Nasas talespersoner lugnade en skräckslagen allmänhet med att man bara har mätt avsmältningen på isens yta i 30 år, att det parkerat högtryck över området och att det tycks som om liknande perioder med kraftig avsmältning inträffar så där vart 150:e år. Det är som med isbjörnspopulationen, ibland är den större och ibland mindre oavsett hur mycket CO2 vi släpper ut. Tyvärr hittade man den uppgiften längre ner i artiklarna och risken är uppenbar att många nöjt sig med rubrikerna och nickat och mumlat och fått sina värsta farhågor bekräftade.

”Det är förvånande att inte universal-idioter som t.ex. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon flugit upp till Grönland och uttalat sig i stil med ’I am very worried, very worried… give me more power to rule the world’”, skriver bloggaren Peter Harold.

Klimatnarren Seth Borenstein var en av dem som någon vecka tidigare uppmärksammade att ett isberg ”dubbelt så stort som Manhattan” dråsade i havet från en av Grönlands största glaciärer, kallad Petermann. Nasa har hållit ögonen på sprickan under åtta år och så hände det till slut och klimatalarmisterna kunde fira med champagne och isbjörnsleverpastej.

Skeppsgossen undrar ifall världen går under även om en glaciär kalvar och ingen neurotisk vänstervriden klimatkramare upptäcker det på en satellitbild?

Flera sansade personer har påpekat att det var ett isberg från Grönland som sänkte Titanic och att det vid den tiden inte fanns några suvar och andra otyg som släppte ut CO2. Andreas Münchow – som är havsmiljöforskare – räknar dock med att glaciären ska hålla sig lugn ett tag nu och reser för säkerhets skull till området för att mäta vattentemperaturer och annat. Av någon obegriplig anledning har han enligt egen utsago köpt en enkelbiljett för 3000 dollar, hur man nu ska tolka det uttalandet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare