Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 29 juli 2016

Mänsklighetens undergång enligt Galalae


I flera år har Skeppsgossen funderat över upprinnelsen till de många katastrofteorier som cirkulerar på Internet och hur de så envist kan sysselsätta människors tankar.

Ta t.ex. "chemtrails", alltså den befängda idén att hemliga avdelningar inom framför allt den amerikanska krigsmakten skickar upp flygplan som släpper ut aluminiumpartiklar i atmosfären; det är dessa partiklar som bildar ett rutnät på himlen i de civila flygkorridorerna, heter det. Orsaken har länge påståtts vara "geoengineering", varmed menas att man med konstlade medel påverkar vädret. Enligt somliga reflekterar aluminiumpartiklarna solens strålar och skickar en del av värmen tillbaka upp i högre luftlager - allt för att göra det lite svalare på vår upphettade jord.

Men det finns också de som menar att metoden är ett led i en internationell konspiration, vars syfte är att hindra mänskligheten från att skaffa så många barn att jordens resurser utarmas. En av dem som lagt fram denna teori är den svårt förvirrade historikern Kevin Galalae, född i Rumänien och naturaliserad kanadensare. När Kanada ville spärra in honom på mentalsjukhus smet han över gränsen till USA och vid flera tillfällen har han hungerstrejkat för att få sin vilja fram.

Var Galalae finns för tillfället kan Skeppsgossen avslöja. Han stryker omkring på Narrskeppets undre däck och utbyter konspirationstankar med en annan "historiker", svensken Henrik Arnstad som är besatt av nazismens framväxt i 1930-talets Europa och ser paralleller i nutiden. De båda lär ha mycket djupa diskussioner i skenet från en talgdank. 

Ju snårigare och obegripligare en konspirationsteori är desto större intresse tycks den väcka. Chemtrails är bara en detalj i den stora komplotten. Enligt Galalae ingår fluorsköljningarna i den, liksom den omdiskuterade bisfenolen i nappflaskor och andra dryckesförpackningar. I kombination med aluminiumoxiden som faller från skyn förvandlas dessa och andra ämnen till gifter som steriliserar både män och kvinnor i varierande grad. GMO-grödor är självklart också en sorts ”preventivmedel”.

I utvecklingsländerna fungerar metoderna att förgifta jord och grundvatten inte lika bra. Därför har WHO (som enligt Galalae administrerar projektet) tillgripit dödlig smittspridning av aids, ebola och fågelinfluensa. För att förstärka effekten vaccinerar man stora befolkningsgrupper…

Kevin Galalae skickar också brev till världens regeringschefer. I ett sådant, publicerat på nätet, upplyser han Stefan Löfvén om att Sverige alltsedan Tage Erlanders tid i hemlighet har förgiftat det svenska folket, i syfte att begränsa nativiteten enligt FN:s direktiv. Detta medvetna ”folkmord” har varit nödvändigt för att förhindra ett kärnvapenkrig. Inte nog med det, förgiftningen bryter också ned både kropp och själ och gör människor lättare att styra. I brevet erbjuder sig Kevin Galalae också att komma till Sverige för att personligen övertyga statsministern och kungen – som inte blivit förgiftad eftersom den kungliga familjen förstått att skydda sig – att han inte har hittat på alltsammans.

Den som vill veta mer om Kevin Galalae och hans ”Center of Global Consciousness” hittar massor om honom på nätet. Skeppsgossen skulle mest rycka på axlarna åt hans befängda resonemang om det inte vore för att han har så många följare i världen. Välutbildade och i alla avseenden väl etablerade personer tycks på fullt allvar tro att han har rätt. David Irving och förnekarna av koncentrationsläger i Nazi-Tyskland, David Icke med New World Order (se inlägg Falska profeter II… 9 juni) är jämförbara storheter i denna krets av galningar, där vi också hittar folk som ifrågasätter månlandningen, attentatet mot World Trade Center etc.


Problemet är inte narrarna själva utan deras anhängare. Skeppsgossen behöver bara erinra om att en gång trodde en hel nation på de många vanvettiga konspirationsteorier som en viss Adolf Hitler lade fram.                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare