Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 20 juli 2016

Nordvästpassagen isfri i år?


Nu är det dags igen – redan i år kan Arktis vara isfritt för första gången på 100 000 år! Det är professor Peter Wadhams vid Oxforduniversitetet som låter meddela denna sensationella nyhet. Visserligen förutspådde han detta redan för fyra år sedan, varför det måste kännas skönt för honom att nu få farhågorna bekräftade. Om han nu får det…

Det som gjort honom nästan säker på att isen håller på att smälta 2016 är att det den 1 juni i år fanns bara lite över 11 miljoner kvadratkilometer havsis, jämfört med 12,7 miljoner som varit genomsnittet under de senaste 30 åren. Skillnaden motsvarar en yta stor som Storbritannien sex gånger om!

“Som jag förutsagt många gånger är sannolikheten stor att isen runt Nordpolen krymper till bara en miljon kvadratkilometer under september i år eller möjligen under nästa år. Det innebär att Arktis blir i praktiken isfritt.”

Orsaken är förstås – enligt professor Wadhams – den globala uppvärmningen som leder till att metangas bubblar upp till havsytan i enorma mängder och smälter isen underifrån. Detta skulle i sin tur innebära en höjning av den globala medeltemperaturen med 0,6°C under en period på 5 år. Samtidigt innebär den krympande isen att jordens yta blir mörkare och absorberar mer av solljuset…

Peter Wadhams tillhör de passagerare på Narrskeppet som aldrig ger upp, hur fel han än har i sina förutsägelser. "När polarisen smälter är det som att lyfta på locket till Nordpolen”, säger han. 

En av dem som ifrågasatt Wadhams förutsägelse är klimatforskaren dr
Peter Gleick. Enligt egen utsago har han ingen aning om ifall antagandet är riktigt eller felaktigt – i sistnämnda fall kommer det dock att dra löje över hela forskarvärlden, tillägger han. Men om han får rätt kommer det utan tvivel att påverka vårt globala klimat.

”Vi befinner oss ombord på ett skenande tåg”, säger han. “Forskarna drar i visselpipan men politikerna fortsätter att skyffla in kol i ångpannan.”

Det faktiska förhållandet är väl tyvärr det motsatta – det är politikerna som inte begriper att hela klimatdebatten är en enda stor bluff. Men så länge de kan tjäna pengar på den och utöka sin makt låtsas de i alla fall tro på ”vetenskapen”.

En gång förutsade denna vetenskap att vi aldrig skulle få se vintersnö mera, att Arktis skulle vara isfritt 2013 och att havsnivåerna skulle stiga ohyggligt från 2010. Klimatet skulle bli samtidigt våtare och torrare, samtidigt varmare och kallare, med samtidigt både fler och färre stormar. Endast en ansedd forskare som dr Peter Wadhams kan bringa reda i dessa motsägelser. Skeppsgossen och många andra skakar bara på huvudet.

Kul med lite sällskap...


 


3 kommentarer:

 1. Peter Gleick personifierar dubbelmoralen inom "klimatforskningen".

  Sedan dess anseende blivit svärtat i Climategate inrättades "American Geophysical Union's Task Force on Scientific Ethics". Nu skulle moral och anseende hållas högt. Ordförande blev Peter Gleick.

  I februari 2012 tvingades han erkänna att han bedrägligen kommit över interna dokument från the Heartland Institute, vilka var avsedda för dess styrelseledamöter. Han satte dem på en blogg. Men de var så harmlösa att ingen skulle bli upprörd. Så han kompletterade dem med en plan för att "köpa" forskare till att förneka klimathotet inför skolelever.

  Han påstod sig inte ha skrivit det dokumentet själv. Han hade fått det från "en okänd". Analys av ordval och formuleringar visade dock att han var författaren.

  Han lämnade jobb och ordförandeskapet. Men efter tre månader var han på jobbet igen ! !

  I december samma år höll AGU kongress med 23.000 deltagare. Gleick blev inte bara inbjuden. Han satt i en panel och talade inför 2.000 medlemmar.

  När han avslutat ställde dessa sig upp och applåderade en lång stund.

  Sådan är moralen bland de världsförbättrare, som kallar sig "klimatforskare": Om man djävlas med "klimatförnekare", möts man med beundran och applåder.

  SvaraRadera
 2. Samtidigt som KLIMATBEDRAGARNA kör sitt race, så glömmer hela världen att vi har enormt stora steg kvar innan världens klimat (i varje fall inom norra hemisfären) når upp till det klimat som fanns här för 10000 år sedan, när nuvarande värmeperiod "maxade". Hur tror de annars att senaste nedisningen upphörde?

  SvaraRadera
 3. Ganska lustigt detta med "klimatbedragare". I ett TED-föredrag för ungefär 1 år sedan så gick en massa klimatexperter igenom jordens aktuella "klimatläge". I stort alla av dem med "västorientering" använde den vanliga arsenalen av floskler i sina föredrag.

  Sedan kom en kvinnlig rysk projektansvarig för mätningarna "av de smältande isarna i arktis". Hon redovisade en kurva av mättillfällen sedan några år bakåt, allt "korrekt" data, SAMT MEDDELADE ATT 2015 ÅRS MÄTNINGAR I STORT MISSLYCKATS, DÅ DE ISBRYTANDE FARTYG SOM SÄNTS UT INTE KUNDE NÅ SINA POSITIONER P G A FÖR MYCKET IS. Bland dessa fartyg var den svenska isbrytaren Oden.

  PK-media i Sverige viker aldrig en tum från sin fanatiska religion och förmedlar sådan fakta, att läsare/tittare självständigt kan göra egna bedömningar. Ve och fasa om läsare/tittare kommer till "FEL" slutsats.

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare