Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 16 september 2016

Global uppvärmning = rasism


Ombord på Narrskeppet fortsätter narrarna att överträffa varandra med de mest bisarra hypoteser och slutsatser. Senaste idiotin som avhandlas i korridorerna är att den globala uppvärmningen ytterst handlar om de välbesuttna vitas kamp mot de svaga och förtryckta svarta!

Detta postkoloniala synsätt har sitt ursprung i en artikel i brittiska tidningen The Guardian. Utgångspunkten är att Storbritannien påstås vara den nation som per capita svarar för det största bidraget till den globala uppvärmningen. Nationen är också ett av de länder som är minst känsligt för klimatpåverkan, medan sju av de 10 mest känsliga länderna ligger i södra Afrika. Slutsats: De själviska och hänsynslösa vita européerna fortsätter att förtrycka de oskyldiga svarta.

Black lives matter, som det numera heter.

Vilken tänkande person som helst inser att resonemanget är felaktigt från början till slut. Ingen av de tre förutsättningar som tidningen nämner kan bevisas. Vad det hela handlar om är att få de mer välbeställda länderna att känna skuld för det välstånd de byggt upp och betala kompensation eller skadestånd till de fattigare länderna. Då kan man alltid ta fram rasistkortet som en joker.

I Storbritannien finns sedan länge en stor andel färgade som rimligen bör känna ansvar för sin del av den globala uppvärmningen. De är definitivt inga offer. Men idag övertrumfar hudfärgen allt annat och följaktligen anser den färgade befolkningen i landet att de också är offer för de vitas förtryck. Hänger ni med?

Men vänta – det blir värre!

Någon har nämligen räknat ut att anglo-afrikaner löper 28 procent större risk att drabbas av luftföroreningar än sina vita bröder.


Black lives matter, javisst. Men hur är det med logiken?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare