Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 5 september 2016

Tjeckisk bloggare: Diktatorfasoner

Herre över klimatet?
Nu har Kinas och USA:s presidenter ratificerat Parisavtalet om klimatet. Det betyder att 26 länder har gjort det. Ytterligare 33 har lovat ratificera det före årsskiftet. Därmed är antalet över de 55 som behövdes. Om dessa 55 svarar för över 55 procent av CO2-utsläppen kommer avtalet att gälla för de länder som ratificerat det – men inte för de andra.

Tjeckiske bloggaren Luboš Motl erinrar om att den 4 juni 2008 sade Barack Obama att det var dagen då han hejdade världshavens höjning. I Kina sade han att nu har han räddat vår planet. ”Det tar alltså lite över 8 år för en pajas som har hejdat havsnivåhöjningen att också rädda planeten. Det kunde ha uppfattats som ett skämt om han inte menat det på allvar.”

Enligt officiella kinesiska källor var det en kommitté inom folkkongressen som beslutat godkänna överenskommelsen. I USA har Obama sidsteppat senaten och förklarat att planetens räddning inte behöver något officiellt godkännande. Det räcker med presidentens namnteckning.    

”Detta är direkt löjligt”, skriver Luboš Motl. “Inte ens i det icke-demokratiska Kina kan någon på det sättet helt åsidosätta väljarnas åsikter och deras valda representanter… Barack, du måste ha varit minst en Führer för att kunna agera på det sättet. Din namnteckning betyder ingenting för den amerikanske arbetaren, entreprenören eller den tänkande politikern.”

”Under tiden rekommenderar vi de länder som inte har skrivit på att inte göra det”, fortsätter Luboš Motl. ”… Jag vill inte kalla det ’Clexit’. För ’Clexit’ måste man först vara med och sedan tar det 4 år att gå ur. De bör alltså inte gå med överhuvudtaget.”

“Det yttersta målet med Parisavtalet och alla andra aktiviteter som klimatalarmisterna sysslar med är att förändra samhället, upphöja de klimathysteriska politikerna till Führer och göra det möjligt för dem att kontrollera varje fjärt du eller din ko släpper (Kalifornien har bannlyst eller reglerat ko-pruttar, det är sant) utan att bry sig om vare sig väljare eller skattebetalare… Vad man vill införa är ett nytt totalitärt system och därför måste anhängarna behandlas på samma sätt som nazisterna.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare