Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 3 september 2016

Påven Franciskus sorterade sopor


Narrskeppets förstaklassdäck har fått en ny passagerare. Han heter Jorge Mario Bergoglio, a.k.a. påven Franciskus. Han delar korridor med en rad andra celebriteter som Gud Fader, Barack Obama, Al Gore och Leonardo DiCaprio. 

Tillsammans med dessa sina trosfränder ondgör sig Franciskus över alla oss som inte hyllar tesen att människan kan påverka klimatet i negativ riktning. Nu vill han göra katolikerna uppmärksamma på att miljöförstöring och global uppvärmning är att betrakta som ”synder mot skapelsen”.

”Vi måste alla samlas för att visa barmhärtighet mot jorden som är vårt gemensamma hem och vårda den värld i vilken vi lever…” säger han i en kommuniké med anledning av ”världsbönedagen för omsorg om skapelsen”. Enligt honom begår vi människor en synd mot skapelsen när vi struntar i jordens integritet genom att orsaka klimatförändringar eller smutsa ner vattnen, marken, luften och livet på jorden.

“Att begå ett brott mot den naturliga världen är liktydigt med att synda mot oss själva och mot Gud. Låt oss känna ruelse över den skada vi åsamkar vårt gemensamma hem.”

Efter dessa sant apostoliska klyschor uppmanar Franciskus världens katoliker att “undvika att använda plast och papper, att minska sin vattenanvändning, att sortera sopor, att inte laga mer mat än man kan äta upp, att visa hänsyn mot andra levande varelser, att åka kommunalt eller gå med i bilpooler, att plantera träd, släcka ljuset när vi inte behöver det och en mängd andra sådana ting”.

Påven har tidigare också skyllt inbördeskriget i Syrien på den globala uppvärmningen. Så även den islamiska statens framväxt och den åtföljande flyktingkrisen – idiotiska lögner som inte blir mindre idiotiska för att det är en påve som uttalar dem.

“Den globala uppvärmningen fortsätter, till en del beroende på mänsklig aktivitet. År 2015 var det varmaste året hittills och 2016 kommer troligen att bli ännu varmare. Detta leder till allt svårare torka, översvämningar, bränder och extrema väderhändelser…”

I texten citerar han flitigt den ekumeniske patriarken Bartolomeus som “modigt och profetiskt fortsatt att framhålla våra synder mot skapelsen”. Franciskus skriver att ”Gud gav oss en överdådig trädgård – som vi förvandlat till en förorenad ödemark fylld med sopor, smuts och orenhet.”

Efter denna beskrivning av det eländiga tillståndet på jorden kan Skeppsgossen konstatera att påven Franciskus håller sig med ett hov av extremt narraktiga och ovederhäftiga rådgivare. De befinner sig åsiktsmässigt så långt ut på vänsterkanten som det bara är möjligt utan ramla ner i den rödgröna avgrunden och de tillåter inga kritiker att komma till tals. Om Franciskus är så klok som hans anhängare gör gällande, borde han t.ex. ta en snabb titt på alla temperaturkurvor som visar att 2015 inte alls var det varmaste året hittills, att det inte har skett någon global uppvärmning på ett par decennier och att polarisen beter sig alldeles normalt etc.

Det är inte utan att Skeppsgossen vill dra till med jesuiternas påstådda valspråk ”ändamålet helgar medlen” vilket i Franciskus fall skulle kunna tolkas som att ”lite får jag ljuga när syftet är så gott”.


Om det han skrivit nu är vad han verkligen tror…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare