Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 3 februari 2012

Finns det en svensk vindkraftmaffia?"Vindarnas herre" Vito Nicastri, en mästare på att blåsa
skattemyndigheterna i Italien.
“Inget är idag så lönande som en vindfarm,” säger Edoardo Zanchini, en miljökämpe som kartlagt den italienska maffians inblandning i den europeiska vindkraftsindustrin. ”Allt som ger pengar intresserar maffian. Men det är inte bara italienska brottslingar som intresserar sig för förnybar energi, utan den här typen av ekobrottslighet förekommer i flera länder i Europa. Det kan handla om statliga subventionerade vindkraftverk som aldrig startats eller ens byggts…”


Enligt uppgifterna från den italienska polisen anammar maffian den förnybara energin med en entusiasm som får självaste Al Gore att blekna. En av dem som insett möjligheterna är den sicilianske affärsmannen Vito Nicastri, som samlat på sig nu beslagtagna tillgångar på 1,5 miljarder euro i form av ett 40-tal vindfarmer och solenergibolag. Den 54-årige maffioson greps förra året men släpptes. Av utredaren kallas han  ”Vindarnas herre” och uppges ha kopplingar till den efterspanade Matteo Messina Denaro, ”bossarnas boss”.

Efter avslöjandena om fusket med de statliga lönegarantierna är det kanske dags för svenska skattemyndigheter och åklagare att syna våra miljökapitalister lite närmare i sömmarna och se efter i vilka fickor de statliga subventionerna till slut hamnar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare