Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 16 februari 2012

Hjärnsläpp i AntarktisIsens utbredning 8 februari 2012

När Al Gore förlorade presidentstriden år 2000 bestämde han sig för att satsa helhjärtat på den stundande klimatkatastrofen. Det var då isbjörnarna kom in i bilden som symboler för de smältande polerna. Och det var då han – på fullt allvar – föreslog att man skulle fånga in en del av björnarna och flytta dem från Nordpolen till Sydpolen där det var kallare!


Nu har Narrskeppet No. 1 angjort Antarktis för att på ort och ställe studera hur isen smälter där också. Ombord finns ett antal ”lärjungar” som vid hemkomsten ska sprida Gores lögner. På nätet kan vi läsa att det istäcket är mer än dubbelt så stort som normalt vid den här tiden och att sommartemperaturerna är extremt låga – runt -40 grader Celsius. Några kommentarer om detta har vi inte sett på narrarnas bloggar.

Helt förvirrad bloggare
I stället skriver multimiljardären Richard Branson om isläget på vintern. Vet han och de andra expeditionsmedlemmarna inte ens vilken årstid det är? Läs och förfäras:

“De fakta vi upptäckt under vår resa är inte bra. Temperaturen har ökat med 6 grader Celsius på vintern sedan 1950. 140 dagars förlust av istäcke. 80 procent av halvöns glaciärer krymper. Shelfisen bryts upp.

Det handlar inte vad några människor kan uträtta under ett besök i Antarktis. Problemet är vad vi gör när vi kommer hem. Vi återvänder fast beslutna att fortsätta kampanjen för att hejda klimatförändringarna och vi ska ta strid med motståndarna.

Vårt besök i Antarktis har gett oss det extra ansvaret att öka våra ansträngningar med förnyad insikt och kunskap. Som en grupp barn sjöng om klimatförändringarna: Gör mer gör mer gör mer, och när du gjort allt du kan, gör mer!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare