Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 23 februari 2012

Gore tjänar storkovan på Apple

För nio år sen blev den arbetslöse Al Gore invald i styrelsen för Apple. Arvodet uppgick till 50 000 dollar om året. Men de stora pengarna tjänade Gore på de aktieoptioner som erbjuds styrelsemedlemmarna.


Enbart under de senaste åren har Gore kunnat hämta ut 2 miljoner dollar i optioner och i vänten har han 10-tals miljoner dollar – allt för deltagandet i ett antal styrelsemöten om året.

De kineser som tillverkar komponenter åt Apple har det naturligtvis inte lika bra förspänt. Fast nyligen fick de en löneförhöjning på 25 procent och tjänar därmed nära 5 000 dollar per år!

Och som vanligt är skojaren Gores roll i Apple tvivelaktig. Aktieägarna kräver nu en utredning om i vad mån hans personliga intressen påverkar Apples agerande när det gäller växthusgaserna. Apple var ett av de första amerikanska företag som drog sig ur handeln med utsläppsrätter.

Lite skadeglatt kan Skeppsgossen slutligen notera att det blivit väldigt tyst om den stora Antarktisexpeditionen nyligen, där Al Gore, Jim Hansen och de andra klimatnarrarna på ort och ställe skulle studera allt elände som den globala uppvärmningen ställt till med. Kanske var det för isigt och kallt för att passa herrarna och damerna?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare