Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 8 februari 2012

En miljönarr mindre

Kommer ni ihåg Maldivernas president Mohamed Nasheed som för några år sen fick internationell uppmärksamhet när han lät kabinettet sammanträda i havet för att demonstrera ögruppens utsatta läge till följd av klimatförändringarna och den påstådda havshöjningen?
Den svenske experten Nils-Axel Mörner har besökt Maldiverna vid flera tillfällen och kunnat konstatera att öarna inte alls befinner sig i farozonen utan att presidentens utspel var en pr-kupp i syfte att få in pengar till nationen (och förmodligen till sig själv - Skeppsgossens anmärkning). Det hindrade emellertid inte att Nasheed 2009 tilldelades Anna Lind-priset för sin kamp för demokrati och sitt engagemang i klimatfrågorna.

Hur som helst, den 7 februari tvingades Nasheed att avgå i en oblodig kupp. Av rapporterna att döma var det polisen som genomförde den, men folket i det lilla öriket hade säkert också tröttnat på Nasheeds klimatutspel. ”Vi är inte rädda, det här är presidentens påhitt från början till slut” är en kommentar ur folkdjupet.

Tänk om svenskarna kunde säga detsamma när våra miljönarrar fortsätter att slå blå dunster i ögonen på dem!

1 kommentar:

  1. Emil Schön i Helsingborgs Dagblad är en av de "miljövänliga" skribenter som uppmärksammat Skeppsgossens blogg. Det handlar i och för sig inte om stora och tunga mediala aktörer (som HD och DN och AB kanske) "men i någon mån seglar de i medvind", skriver den gode Emil. Han refererar också till Nils-Axel Mörner och konstaterar i slutklämmen att "Klimatskeptikerna har flyt. Alltmedan Maldiverna väntar på att sjunka."
    Det tror vi förstås inte på men tack i alla fall för omnämnandet!

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare